Zălăuanul Alexandru Puiu s-a remarcat la un turneu de tenis desfăşurat la Cluj

Rezultat remarcabil pentru zălăuanul de 12 ani, Alexandru Puiu, tenismen legitimat la Palatul Copiilor din Zalău, în cadrul turneului organizat de Tenis Partener la Cluj-Napoca.
„Cupa Cluj” s-a numit competiţia, un turneu organizat la nivele 5 şi 6, iar zălăuanul Puiu a evoluat la nivelul 5. Considerat favoritul patru al turneului, sportivul antrenat de Mihai Anca a avut o evoluţie foarte bună, reuşind să câştige toate partidele susţinute.
În primul tur, tenismenul zălăuan l-a întâlnit pe Vladimir Medrea, de care a dispus în două seturi: 6 – 3, 6 – 0. Tot în două seturi a dispus şi de Florent Nicolaş, pe care l-a învins cu 6 – 3, 6 – 4.
Adversarul din semifinală a fost Mihai-Dan Csika, favoritul numărul doi, pe care Puiu l-a învins cu 6 – 1, 7 – 5.
Finala l-a pus pe zălăuan faţă-n faţă cu Horea Roman Popescu. După un prim set câştigat de zălăuan cu 7 – 5, adversarul aceszuia s-a impus cu 6 – 3 în setul doi, dar setul decisiv a fost controlat aproape în totalitate de sportivul de la Palatul Copiilor, câştigând cu 6 – 1.
Primul turneu câştigat de Alexandru Puiu a fost „Cupa CSM”, desfăşurată tot la Cluj, în vara anului trecut.
„Este greu să ajungi la cel mai înalt nivel din România, indiferent de vârstă. Este nevoie de foarte multă muncă dar şi de susţinere financiară. Pentru noi, cea mai importantă este mişcarea, dar sigur că rezultatele bune obţinute la turnee îl motivează pe Alexandru şi-i dă speranţe pentru viitor. Ne dorim să obţinem rezultate cât mai bune şi în acest an la turneele la care vom participa şi să urcăm cât mai sus posibil în clasamentele Federaţiei Române de Tenis”, ne-a declarat tatăl sportivului.

One Thought to “Zălăuanul Alexandru Puiu s-a remarcat la un turneu de tenis desfăşurat la Cluj”

  1. Anonim

    Felicitari Alex !

Leave a Comment