Zălăuanul Adrian Gontariu, la primul titlu naţional cu o echipă din municipiu

Multiplu campion al României cu Deltacons Tulcea şi Tomis Constanţa, campion al Germaniei şi Poloniei, voleibalistul zălăuan, Adrian Gontariu, a câştigat în acest an primul titlul naţional din carieră cu o echipă din municipiu

Adrian Gontariu, unul dintre cele mai bune produse pe care le-a avut secţia de volei a Clubului Sportiv Şcolar Zalău, s-a întors acasă în vara anului trecut, semnând un contract valabil pe o perioadă de un an cu Volei Municipal Zalău.
„Am decis să mă întorc acasă, fiindcă îmi doresc mult că fiu alături de familie. Am ales echipa din Zalău, deoarece mi-a plăcut proiectul noii conduceri”, a afirmat Gontariu la scurt timp după ce a semnat cu formaţia zălăuană.
Campion al României cu Deltacons Tulcea, formaţie cu care a câştigat şi Cupa României, Adrian Gontariu a mai obţinut un titlu în România cu Tomis Constanţa. Cu formaţia de la malul mării, voleibalistul zălăuan a câştigat şi două cupe ale României, iar în 2006 a devenit şi vicecampion naţional.
În 2007, Gontariu a făcut pasul spre un club din afara ţării, activând timp de un sezon la Baniyas Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). În 2008, voleibalistul a revenit acasă, dar a evoluat un singur sezon la Remat Zalău, după care a plecat, din nou, în străinătate.
Pentru Gontariu a urmat o aventură de două sezoane la formaţia germană VfB Friedrichshafen, cu care a devenit campion al Germaniei, apoi s-a transferat un sezon la echipa poloneză, Asseco Resovia Rzeszow, cu care a câştigat campionatul la finalul sezonului 2011 – 2012.
Voleibalistul zălăuan a evoluat şi în campionatul Franţei, la Rennes Volley, în 2012, iar până în vara anului trecut, când s-a întors acasă, a mai activat la Tomis Constanţa, la Politechnika Warszawska şi VfB Friedrichshafen.
În urmă cu două săptămâni, Gontariu a câştigat campionatul şi cu Volei Municipal Zalău, fiind primul său titlu cu o echipă din municipiu.
„Este titlul mult râvnit. Sincer, mi s-a reproşat că la Zalău nu am avut rezultate foarte bune şi nu am câştigat campionatul. Sper că acum m-am revanşat. Mă bucur şi mai mult că am terminat sezonul printr-o victorie chiar în faţa propriilor fani, fără de care nu cred că ne-am fi descurcat la fel de bine în acest an. A fost un campionat foarte disputat, cu patru echipe foarte puternice, un campionat frumos, cu un nivel mai ridicat decât în anii anteriori”, a declarat Gontariu.
Dacă în prima parte a campionatului nu a avut o evoluţie foarte bună, în play-off, Gontariu a fost „vioara întâi” în multe partide disputate atât pe teren propriu, cât şi în deplasare.

Leave a Comment