Zălăuani pe Stamford Bridge

Marius Morar 15 martie 2013 1
Zălăuani pe Stamford Bridge

Emoţiile pentru o calificare istorică a Stelei în sferturile Europa League s-au simţit până în oraşul de la poalele Meseşului, atât în partida tur, de la Bucureşti, cât şi în meciul de joi seara, de pe Stamford Bridge.
Printre cei 7.000 de suporteri stelişti care şi-au încurajat echipa, joi seara, pe arena londoneză, s-au aflat şi trei zălăuani stabiliţi de câţiva ani în capitala Angliei: Marius Pop, soţia acestuia – Dana Pop şi Doru Chirilă. A patra persoană din fotografie este tot un zălăuan, stabilit în Spania, plecat la Londra special pentru a susţine echipa Steaua. “A fost o atmosferă incendiară de la început până final. Cu toate că Steaua nu s-a calificat mai departe, suntem mândri, fiindcă am pierdut în faţa uneia dintre cele mia bune echipe din europa. Noi am plătit 60 de lire pentru un bilet, însă preţul a ajuns până 200, chiar 300 de lire”, ne-a povestit Marius Pop.
Cei 7.000 de fani ai Stelei au creat o atmosferă de zile mari pe Stamford Bridge, nu puţine fiind momentele în care, pe arena londoneză s-au auzit doar scandările suporterilor români. Aceasta, după ce, înaintea fluierului de start, crainicul de pe Stamford Bridge a făcut o gafă imensă, urându-le bun venit “suporterilor cehi”. Fanii români au replicat imediat, scandând: “România, România!”.
În partida tur cu Chelsea, Steaua a stabilit recordul absolut de spectatori prezenţi pe Arena Naţională, 53.000 fani ai “roş-albaştrilor” fiind prezenţi în tribune. Aerul de la poalele Meseşului s-a simţit şi în partida din Capitală, la meci fiind prezenţi aproximativ 30 de suporteri stelişti din Zalău.
După victoria la limită, 1 – 0, pe Naţional Arena, steliştii visau frumos la o calificare în sferturile de finală ale Europa League, chiar dacă adversară era Chelsea Londra, “maşina de fotbal” de rusului Roman Abramovici. Steaua şi România nu s-a făcut de ruşine. A marcat două goluri împotriva deţinătoarei Ligii Campionilor, a pierdut cu 2 – 3 la general, dar a ieşit cu fruntea sus din Europa.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. qwerty 15 martie 2013 at 10:30 - Reply

    interesanta stire. jurnalism adevarat…doar sa umplem un ziar si sa scriem degeaba articole.

Lasa un Raspuns »