Vremea a amânat alegerile la Federaţia Română de Handbal

Programate pentru marţi, 28 ianuarie, alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal au fost amânate din cauza condiţiilor meteorologice şi a faptului că mai multe drumuri din România sunt blocate în urma ninsorilor abundente din ultimele zile.

Decizia a fost luată sâmbătă, după ce Consiliul de Administraţie al forului s-a întrunit în regim de urgenţă.
Încă nu a fost stabilită o altă dată pentru alegeri, însă managerul Gheorghe Tadici consideră că, indiferent când vor avea loc acestea, bătălia se va da între actualul preşedinte, Cristian Gaţu şi vicepreşedintele Remus Drăgănescu, tehnicianul zălăuan considerând că Alexandru Dedu nu are nicio şansă să condufă Federaţia Română de Handbal. „După experienţa pe care o au şi după modul în care au manageriat Federaţia Română de handbal în ultimii ani, cele mai mari şanse la funcţia de preşedinte le au Cristian Gaţu şi Remus Drăgănescu. Gaţu a administrat bine atât problemele din federaţie, cât şi cele opt loturi naţionale, ceea ce nu este deloc uşor. Drăgănescu este omul care a gestionat toate echipele de junioare şi tineret în ultimii 20 de ani. Nu cred că se pune problema ca Alexandru Dedu să fie numit preşedinte, atâta timp cât în doi ani de zile nu a fost în stare să mai atragă nici măcar o echipă. Nu am nicio problemă personală cu el, a fost un sportiv mare, dar nu este de ajuns. Sportivi ca el mai sunt mulţi în handbalul Românesc”, este de părere Gheorghe Tadici.
Pe lângă alegerea preşedintelui, vor mai fi votaţi cei doi vicepreşedinţi, dar şi membri în Consiliul de Administraţie. Pentru a putea avea loc alegerile este nevoie de întrunirea cvorumului, ceea ce înseamnă că trebuie să se prezinte la Adunarea Generală două treimi din numărul total de cluburi cu drept de vot, 197 de cluburi din România având dreptul să voteze.

Leave a Comment