Vrea la Mondialele din Brazilia

Magazin Salajean 10 ianuarie 2008 0

Vrea la Mondialele din BraziliaOcupanta a locului doi in ultimii doi ani in clasamentul general al celor mai buni sportivi din judet, atleta de la Clubul Sportiv Municipal Zalau, Paula Todoran, a cucerit 19 medalii in 2007, toate in concursuri oficiale. Anul acesta este primul an la senioare pentru sportiva pregatita de Mirel Seisanu. Este cea mai buna atleta zalauanca la ora actuala in proba de alergari si are toate sansele sa confirme si pe viitor. Este o sportiva ambitioasa, care face multe sacrificii pentru a avea rezultate cat mai bune. Dintre cele 19 medalii castigate,10 sunt de aur, 7 de argint si 2 de bronz. Este multumita de rezultatele pe care le-a avut in 2007, mai ales in probele pe distante lungi.

Reporter: Cum ti s-a parut anul 2007?

Paula Todoran: Ma declar multumita si indeplinita pentru reusitele din anul 2007. A fost un an bun, cu rezultate de exceptie si cu recorduri personale in toate probele pe distanta lunga (5.000 metri, 10.000 metri, 15 kilometri si 20 de kilometri).

Rep: Care medalie a fost cea mai importanta?

P.T: Toate au fost importante. M-am bucurat de toate fiindca la fiecare medalie castigata mi-am imbunatatit si recordurile. Cea mai valoroasa este cea de la senioare, castigata la Campionatul National de alergare pe sosea, 20 de kilometri, de la Zalau. Toate concursurile la care am fost medaliata au fost concursuri oficiale.

Rep: Crezi ca puteai obtine mai mult in anumite concursuri?

P.T: In fiecare concurs cred, si sunt convinsa ca am dat tot ce am putut. Chiar daca in unele curse rezultatul ca timp a fost mai slab, din motive de sanatate, la momentul respectiv eu spun ca am dat tot ce se putea. Intotdeauna putem spune ca este loc de mai bine, dar trebuie sa ne multumim cu ceea ce am realizat.

Rep: Ce sacrificii necesita practicarea atletismului, in special a probei de alergari?

P.T: Pentru un sportiv de performanta sacrificiile sunt pe masura rezultatului. Trebuie sa urmezi cu mare strictete tot programul. Acest sport necesita multa munca, seriozitate, vointa si tenacitate din partea sportivului. Nu e un sport usor. Trebuie sa rezisti si psihic, nu numai fizic. Trebuie sa stii sa te odihnesti cat e necesar organismului pentru a putea face fata si programului urmator. Odihna e efortul principal in obtinerea rezultatelor.

Rep: Ai fost foarte aproape in luna decembrie sa participi la Campionatele Europene din Olanda, insa pana la urma a plecat doar Ancuta Bobocel. Crezi ca meritai sa fii si tu prezenta la acel concurs?

P.T: Este un concurs care a trecut si nu trebuie sa am nici o manie pe nimeni pentru faptul ca nu am participat. Dar meritam sa fiu acolo si, daca alergam, chiar as fi facut o cursa buna. Eram intr-o forma foarte buna si aveam toata increderea ca voi face o cursa foarte buna, chiar de medalie.

Rep: Ce astepti de la noul an?

P.T: Fiind primul an la senioare, nu prea am concursuri internationale. E singurul an in care concursurile sunt mai putine, fiindca e an olimpic si nu se mai desfasoara Campionate Mondiale si Europene decat cele de alergare pe sosea din luna octombrie. Participarea la Campionatul Mondial de alergare pe sosea din Brazilia (Rio de Janeiro) ar fi cea mai mare bucurie pentru mine pe langa celelalte concursuri pe care le voi mai avea.

Rezultatele obtinute in 2007 de Paula Todoran: locul doi la 1.500 de metri si locul trei la 3.000 de metri la Campionatele Universitare de sala; locul sapte la individual si locul 9 cu echipa la Ekidenul din Japonia; locul intai la individual si locul intai cu echipa la Campionatele Balcanice de cros; locul intai in proba de 1.500 de metri la Memorialul atletilor clujeni; locul doi la Campionatele Internationale ale Romaniei in proba de 5.000 de metri; locul doi in proba de 10.000 si 5.000 de metri la Campionatele Nationale de Pista; locul patru in proba de 10.000 de metri si locul sapte la 5.000 de metri la Campionatele Europene; locul intai la 5.000 de metri si 10.000 de metri la Campionatul National de tineret pe pista; locul doi la senioare individual si tineret individual si locul intai cu echipa la ambele categorii la Campionatele Nationale; locul intai la tineret in proba de 5.000 de metri la Campionatul National de tineret; locul 37 la individuale si locul patru cu echipa la Campionatul Mondial de alergare pe sosea; locul doi la tineret individual si pe echipe la Campionatul National de cros; locul intai la tineret individual si pe echipe, locul intai la senioare echipe si locul trei la senioare individual la Campionatul National de 20 de kilometri, alergare pe sosea; locul patru la un concurs de cros rezervat senioarelor, desfasurat la Tilburg (Olanda); locul patru la un concurs de alergare pe sosea pentru senioare, desfasurat la Nijmegen (Olanda); locul trei la un concurs de cros pentru senioare, desfasurat la Roeselare (Belgia).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »