Volei Municipal Zalău – trei puncte muncite cu Universitatea Cluj

Volei Municipal Zalău a avut nevoie de numai trei seturi pentru a trece de Universitatea Cluj şi a obţine a doua victorie de trei puncte a sezonului. Cu toate că a fost o victorie în minimum de seturi, echipa zălăuană nu a practicat un joc foarte bun, oaspeţii aflându-se de mai multe ori la conducere în parţialele doi şi trei.
Bulgarul Jeliazkov a început jocul cu fiul său, Jani, pe postul de universal, dar alegerea nu a fost cea mai inspirată. Cu toate acestea, l-a lăsat în teren până în ultimul act, la scorul de 4 – 8, când l-a introdus pe Matei.
Volei Municipal a controlat primul set de la un capăt la altul, iar la scorul de 13 – 9, antrenorul Clujului a solicititat primul timp de odihnă. Avantajul gazdelor s-a majorat la şase lungimi, 15 – 9, dar „studenţii” au dat semne de revenire în final, solicitând şi bulgarul Jeliazkov întreruperea jocului la 21 – 18, după un atac în aut al fiului său. Scorul final a fost 25 – 20.
Jocul a devenit mai echilibrat în actul secund, iar Universitatea a reuşit chiar să preia conducerea încă de la începutul setului. Jeliazkov a solicitat timp de odihnă la 12 – 14, dar clujenii s-au desprins la 16 – 12 pe serviciul lui Negrean. S-a făcut 15 – 17, apoi Zalăul a egalat după un as al coordonatorului Bartha şi un atac din linia a doua al secundului Dal Bosco. Universalul Jeliazkov a punctat pentru 18 – 17, apoi Zalăul a avut patru mingi de set, 24 – 20. Oaspeţii s-au apropiat la două puncte, zălăuanii au solicitat întreruperea jocului, apoi au punctat pentru 25 – 22.
Clujul a punctat mai bine şi în prima parte a parţialului trei, iar la scorul de 4 – 8, Matei i-a luat locului lui Jani Jeliazkov. Zălăuanii au restabilit egalitatea la 8, dar Clujul s-a desprins din nou la trei puncte, 8 – 11, antrenorul bulgar solicitând time-out. Atacul Zalăului a funcţionat mai bine în partea a doua, căpitanul Dal Bosco a reuşit şi un as la 23 – 17, iar meciul l-a „închis” universalul Matei, punctând în setul trei pentru 25 – 18.
După trei etape, Volei Municipal ocupă locul doi, cu şapte puncte, urmând ca în etapa viitoare să evolueze tot pe teren propriu, în faţa formaţiei Volei Municipal Piatra Neamţ. Meciul este programat joi, 1 noiembrie, de la ora 18.
Volei Municipal Zalău: Cristian Bartha (2), Jani Jeliazkov (8), Răzvan Mihalcea (8), Andrei Spînu (4), Rareş Bălean (13), Leonardo Dal Bosco (9) şi Philipp Krosiss – libero. Au mai evoluat: Ciprian Matei (4). Antrenori: Nikolay Jeliazkov (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
CS „U” Cluj: Liviu Râpeanu (2), Vlad Negrean (10), Marius Şoloc (6), Dan Borota (8), Şerban Paşcan (8), Alexandru Voinea (4) şi Dănuţ Neag – libero. Au mai evoluat: Andrei Dăineanu, Eduard Catrina, Ştefan Someşan (1) şi Paul Camui. Antrenori: Sobolewski Stanislaw (principal) şi Romeo Lotei (secund)

Leave a Comment