Volei Municipal Zalău, tot mai departe de titlul naţional

Volei Municipal Zalău a pierdut primele două jocuri din cadrul finalei Diviziei A1 şi nu mai are voie să facă niciun pas greşit în următoarele partide, pentru a obţine primul titlu naţional din istoria acestui club şi al şaptelea pentru voleiul zălăuan.

După o evoluţie foarte bună în meciul cinci al semifinalei cu Arcada Galaţi, Volei Municipal a avut o cu totul altă faţă în primele două meciuri din finala mare a campionatului Diviziei A1, act în care a întâlnit SCM Universitatea Craiova. Oboseala acumulată în cele cinci meciuri ale semifinalei, în cele două partide din Final-Four-ul Cupei României, dar mai ales în deplasările din ultima perioadă, a ieşit în evidenţă, în special, în meciul doi al finalei. Voleibaliştii zălăuanii păreau obosiţi în partida de luni seara, făcând multe greşeli atât la preluare, cât şi pe faza de atac.
Universitatea Craiova a susţinut ultimul meci oficial dinaintea finalei în data de 1 aprilie, jucătorii având la dispoziţie două săptămâni pentru recuperare şi pregătire.
Începutul actului de debut al partidei de luni seara a fost disputat, iar Zalăul a avut 8 – 7 la prima întrerupere tehnică. Craiova a trecut la conducere pe serviciul bun al universalului Lică, iar la scorul de 13 – 11, Stoyan Stoev a solicitat pentru prima dată întreruperea jocului. Universalul Zalăului, Matei, a făcut multe greşeli pe atac, iar la scorul de 17 – 13 pentru Craiova, a fost înlocuit cu Tarţa. În final, bulgarul Stoev a schimbat şi coordonatorul, Constantin luându-i locul lui Lescov, dar gazdele s-au distanţat tot mai mult, iar scorul final a devenit 25 – 18.
Tensiunea a început să crească în tabăra zălăuană, iar jucătorii au început să aibă discuţii contradictorii. S-au făcut multe greşeli şi în setul doi, în special pe faza de atac, iar Universitatea s-a impus cu 25 – 16, după ce a condus cu 8 – 6 şi 16 – 11 la cele două time-out-uri tehnice.
Vicecampioana României a dat semne de revenire în parţialul trei, pe care l-a câştigat în prelungiri, cu 26 – 24, după 8 – 5 şi 16 – 12 la cele două întreruperi tehnice. Setul a fost câştigat cu universalul Tarţa în teren, care l-a înlocuit în partea a doua pe Matei.
A fost doar un „foc de paie” din partea voleibaliştilor zălăuani, care au fost conduşi cu 4 – 8 la primul time-out tehnic al actului patru. Tot patru punte a fost avansul gazdelor şi la cea de-a doua întrerupere tehnică. La scorul de 18 – 13, Stoev a solicitat timp de odihnă, iar zălăuanii s-au apropiat la 20 – 22. Antrenorul Craiovei, Dănuţ Pascu, a cerut şi el time-out, iar Craiova a câştigat apoi trei puncte consecutiv, adjudecându-şi setul cu scorul de 25 – 22.
„Cred că oboseala acumulată în partidele cu Arcada Galaţi, dar mai ales deplasările lungi din ultima perioadă, şi-au spus cuvântul. Noi am făcut multe greşeli care, coroborate cu anumite erori de arbitraj în favoarea Craiovei, au dus la acest rezultat. În primul meci am condus de multe ori, dar deciziile arbitrilor din anumite momente, au cântărit mult în economia rezultatului final. Sper să câştigăm ambele meciuri de pe teren propriu şi să ne întoarcem la Craiova pentru a ne juca şansa noastră”, a declarat antrenorul secund al Zalăului, Bogdan Nicolae
„Am mai făcut un pas destul de important către titlu. Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor, sunt supermulţumit de atmosfera pe care a creat-o acest public minunat. Ne aşteaptă un meci sau două foarte grele la Zalău. Un public asemănător cu cel de astăzi (luni,n.r) va fi şi la Zalău, care va încuraja echipa lor. Tocmai de aceea trebuie să fim puternici, echilibraţi şi să jucăm foarte bine. Băieţii s-au mobilizat foarte bine şi asta îmi dă încredere pentru jocurile viitoare. Şi în semifinale am avut 2 – 0 după primele meciuri, dar Zalăul nu este Baia Mare. Se poate întâmpla orice”, a afirmat antrenorul Craiovei, Dănuţ Pascu.
Partida cu numărul trei a finalei va avea loc luni, 25 aprilie, în Sala Sporturilor din Zalău, iar dacă va fi cazul, jocul patru se va disputa marţi, 26 aprilie, tot la Zalău.
SCMU Craiova: Cristian Bartha, Laurenţiu Lică, Ivan Mihalj, Oleksiy Clyamar, Nicuşor Ghionea, Bogdan Ene şi Mihai Mărieş – libero. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal), Claudiu Mitru (secund)
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leondardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Rareş Bălean, Mihai Tarţa, Răzvan Olteanu, Filip Constantin şi Cornel Miron. Antreori: Stoyan Stoev (principal), Bogdan Nicolae (secund)
Galerie foto: Remus Badea

One Thought to “Volei Municipal Zalău, tot mai departe de titlul naţional”

  1. Khfs

    Cred ca ați văzut alt meci. Setul 3 a fost câștigat cu Ciprian Matei in teren, acesta servind la scorul de 24-25 pentru Zalau.
    Mihai Tarta a fost introdus in setul 4 si a avut 2 blocaje extraordinare in finalul meciului!!!

Leave a Comment