Volei Municipal Zalău, singura echipă din România cu două medalii în acest sezon


Volei Municipal Zalău a pierdut cu scorul de 1 – 3 meciul patru al finalei Diviziei A1 cu Universitatea Craiova, iar titlul naţional merge în Bănie în acest an. Formaţia de la poalele Meseşului rămâne cu medaliile de argint, pe care le obţine pentru a treia oară consecutiv, dar şi cu trofeul Cupei României, pe care l-a câştigat şi în sezonul trecut. De altfel, Volei Municipal Zalău este singura echipă din campionatul intern care a câştigat două medalii în acest an, cele obţinute la finalul Cupei României şi cele de argint, care i-au fost înmânate marţi seara, în faţa propriilor suporteri.

Faptul că Volei Municipal Zalău a pierdut primele două partide din finala campionatului cu Universitatea Craiova, a contat mult pentru moralul jucătorilor. Presiunea era pe formaţia de la poalele Meseşului, care nu mai avea voie să facă niciun pas greşit în următoarele trei meciuri, pentru a obţine eventul în acest an.
Dacă luni, vicecampioana a reuşit să se impună în cinci seturi, marţi seara, evoluţia voleibaliştilor zălăuani nu a mai fost la fel de bună. Universalul Ciprian Matei nu a făcut faţă presiunii şi a ratat multe atacuri, în special în seturile trei şi patru. De cealaltă parte, experienţa şi valoarea universalului Laurenţiu Lică şi-a spus cuvântul, acesta demonstrând, încă o dată, că rămâne cel mai bun jucător român pe acest post. Zălăuanii au greşit destul de mult şi la serviciu, în timp ce oaspeţii au servit în forţă, punându-le, în anumite momente, serioase probleme zălăuanilor la preluare.
După 3 – 1 în debutul meciului pentru echipa zălăuană, rolurile s-au inversat, iar Craiova a trecut la conducere, având 8 – 5 la prima întrerupere tehnică. Oaspeţii s-au desprins la cinci puncte în partea a doua, 18 – 13, dar Zalăul a câştigat cinci mingi consecutive şi a restabilit egalitatea. În final, jucătorii bulgarului Stoev nu au mai ştiut gestiona situaţia la fel de bine, iar Universitatea s-a impus cu 25 – 23.
Actul secund a fost dominat de la un capăt la altul de echipa zălăuană, care a condus cu 8 – 5 la prima întrerupere tehnică şi cu 16 – 13 la cea de-a doua. Antrenorul Pascu a început setul cu Georgescu pe postul de coordonator, iar în partea a doua l-a înlocuit pe universalul Lică cu Filip Todor. Formaţia de la poalele Meseşului şi-a continuat forma bună până la final şi s-a impus cu 25 – 16.
Din păcate, a fost singurul set câştigat de zălăuani a finala cu numărul patru. Evoluţia jucătorilor a lăsat de dorit în seturile trei şi patru, iar oaspeţii au profitat la maxim de căderea în jocul echipei zălăuane.
Stoev l-a înlocuit în setul trei pe centrul Olteanu cu Gheorghiţă, dar fără rezultat pe tabelă, deoarece Craiova s-a impus cu 25 – 20, după 8 – 5 şi 16 – 12 la cele două time-out-uri tehnice.
Parţialul patru a fost foarte disputat. Craiova era la un set de titlu, iar Zalăul ştia că odată cu pierderea acestui act, va pierde şi titlul naţional. Vicecampioana României a intrat cu 8 – 7 la primul time-out tehnic, iar la al doilea, a condus Craiova cu 16 – 15, după ce zălăuanii au avut 15 – 13. În final, s-a mers „cap la cap”, dar Craiova a rezistat mai bine psihic şi s-a impus cu 26 – 24.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Răzvan Olteanu, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Rareş Bălean, Mihai Tarţa şi Mihai Gheorghiţă. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
SCMU Craiova: Cristian Bartha, Laurenţiu Lică, Nicuşor Ghionea, Ivan Mihalj, Oleksiy Klyamar, Bogdan Ene şi Mihai Mărieş – libero. Au mai evoluat: Andrei Georgescu, Vlad Cuciureanu şi Filip Todor. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal) şi Claudiu Mitru (secund)

Leave a Comment