Volei Municipal Zalău şi-a aflat adversara din 16-imile Cupei Challenge

Partida tur este programată la Zalău, în 10 decembrie, de la ora 19

Eliminată din Cupa CEV încă din primul tur, după ce a avut ghinionul să întâlnească formaţia rusă, Guberniya Nizhniy Novgorod, CS Volei Municipal Zalău va continua aventura europeană în Cupa Challenge. Gruparea de la poalele Meseşului va evolua direct în 16-imile competiţie, urmând să se dueleze cu sârbii de la Steaua Roşie Belgrad.
„Steaua Roşie Belgrad este o echipă cu tradiţie în voleiul sârb. Este o formaţia alcătuită din jucători tineri, dar este o echipă solidă. Doi dintre componenţii lotului, universalul Dusan Petkovic şi libero-ul Filip Vujic, fac parte din lotul lărgit al naţionalei Serbiei. Deocamdată, nu pot spune care este echipa favorită la calificarea în faza următoare a competiţiei, dar sper ca jucătorii noştri să aibă o evoluţie bună în ambele partide şi să mergem în faza următoare”, a declarat antrenorul Zalăului, Aurel Vlaicu.
Lotul echipei Steaua Roşie Belgrad este alcătuit doar din jucători sârbi, iar cel mai în vârstă voleibalist este libero-ul Vujic, născut în ’89. Toţi ceilalţi componenţi sunt născuţi după ’90, cei mai tineri fiind ridicătorul Stokovic şi al doilea libero, Brkovic, ambii născuţi în ’95.
Dacă în urmă cu trei sezoane s-a clasat pe locul trei la finalul campionatului, Steaua Roşie Belgrad a devenit campioana Serbiei în ultimii doi ani. În actuala ediţie de campionat, adversara Zalăului ocupă locul doi după şase etape, acumulând 17 puncte.
Steaua Roşie Belgrad deţine nouă titluri de campioană a Serbiei, de 11 ori a câştigat Cupa Serbiei, iar de trei ori Supercupa.
Începând din sezonul 1997 – 1998, formaţia sârbă a fost prezentă aproape an de an în cupele europene, iar de trei ori a evolua în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, Liga Campionilor.
Steaua Roşie Belgrad a eliminat în turul doi al Cupei Challenge formaţia finlandeză Hurrikaani Laiomaa, după ce a câştigat în tur cu scorul de 3 – 1, iar returul l-a pierdut cu 2 – 3.
În turul doi al Cupei Challenge a evoluat şi Ştiinţa Explorări Baia Mare, dar echipa pregătită de Marius Botea a pierdut cu 1 – 3 meciul tur, de pe teren propriu, cu formaţia din Belarus, Stroitel Minsk. Returul a avut loc aseară, după închiderea ediţiei.

Leave a Comment