Volei Municipal Zalău s-a impus clar în derby-ul cu Dinamo

CS Volei Municipal Zalău – Dinamo 3 – 0 (25 – 17, 25 – 19, 25 – 19)

Derby-ul etapei a III-a din Divizia A1 la volei masculin, dintre Zalău şi Dinamo, desfăşurat sâmbătă seara, în Sala Sporturilor din Zalău, a fost dominat clar de formaţia pregătite de Aurel Vlaicu. Dinamo a venit încrezătoare la Zalău, sperând într-un rezultat favorabil, însă a prins o zi proastă, iar jocul formaţiei pregătite de Daniel Rădulescu nu a mers deloc la serviciu şi preluare. De cealaltă parte, Zalăul a jucat mult mai exact, greşind puţine servicii, iar universalul Nagy şi centrul Birău au fost destul de greu de oprit pe atac.
Debutul de partidă a fost disputat, dar, după 4 – 4, Zalăul s-a distanţat la 8 – 4 pe serviciul bun al lui Bala. Dinamo nu a mai putut reduce din handicap, iar la 12 – 7 în favoarea gazdelor, antrenorul Daniel Rădulescu a solicitat primul time-out. Bucureştenii au greşit, în continuare, multe servicii, iar formaţia zălăuană s-a desprins la 16 – 10 la cea de-a doua întrerupere tehnică. Până la finalul actului întâi, elevii lui Vlaicu nu au mai avut nicio emoţie, impunându-se la pas, cu 25 – 17.
Dinamo nu a dezarmat şi a început bine setul doi, dar s-a „tăiat” după 2 – 0. Volei Municipal a revenit, a preluat conducerea, 3 – 2 şi s-a desprins la trei puncte, 8 – 5, la primul time-out tehnic. Oaspeţii au mai avut un moment de revenire în partea a doua, preluând conducerea la 11 – 10 şi având 16 – 15 la a doua întrerupere tehnică. Time-out-ul i-a scos, însă, din joc pe dinamovişti, iar Zalăul s-a desprins la 19 – 16, moment în care Daniel Rădulescu a solicitat întreruperea jocului. A mai cerut un time-out la 21 – 17 pentru Zalău, dar Mureşan şi comapania tot nu s-au trezit, pierzând cu 19 – 25.
Ultimul parţial a fost controlat de la un capăt la altul de formaţia zălăuană, care şi-acreat încă din start un avans de două puncte, cu care a intrat şi la primul time-out tehnic, 8 – 6. Diferenţa de la a doua întrerupere tehnică era deja de şapte puncte, 16 – 9, iar până la final Dinamo nu a mai putut opune rezistenţă.
„A fost o victorie pe care ne-am făcut-o noi uşoară. Băieţii şi-au respectat sarcinile trasate şi au jucat ceea ce ne-am înţeles dinaintea partidei. După un joc bun este normal să fie şi acest rezultat. Dinamo este una dintre contracandidatele la titlu, dar cel mai important este să ne facem cât mai bine treaba pe teren, iar la final să fim acolo unde ne dorim”, a afirmat tehnicianul zălăuan, Aurel Vlaicu.
Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher (libero). Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae
„Din păcate, nu am făcut un joc bun. Serviciul şi preluarea au fost elementele care nu au mers astăzi, dar, în viaţa unei echipe, mai sunt şi zile proaste. Este clar că faţa noastră nu este cea pe care am arătat-o la Zalău. Roman nu este încă refăcut, dar Mureşan a jucat foarte bine în locul său. Zalăul este o echipă puternică, cu jucători experimentaţi, care se bate la titlu”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul dinamoviştilor, Daniel Rădulescu.
Dinamo Bucureşti: Filip Despotovski, Bogdan Mureşan, Răzvan Olteanu, Marius Şoloc, Davor Brcic, Marius Drăghici şi Milos Gavrilovic (libero). A mai evoluat: Cătălin Dobre. Antrenor: Daniel Rădulescu

Leave a Comment