Volei Municipal Zalău revine în obiectiv după ultima etapă din sezonul regulat

Volei Municipal Zalău a obţinut toate punctele puse în joc în ultima etapă a sezonului regulat, câştigând cu scorul de 3 – 1 partida desfăşurată sâmbătă seara, pe terenul formaţiei Dinamo Bucureşti.
Zălăuanii au punctat mai bine în prima parte a actului de debut, reuşind şi un as prin căpitanul Leonardo Dal Bosco. Campioana a avut 8 – 7 la prima întrerupere tehnică, dar dinamoviştii au luat două puncte consecutiv, ducând scorul la 9 – 7. Zalăul s-a desprins la două puncte după două blocaje realizate de centrul Vlad Cuciureanu şi un as al secundului Stoilovic, iar la a doua întrerupere tehnică, a avut avantaj minim, 16 – 15. Până la final, „alb-roşii” au mai restabilit o singură dată egalitatea, iar Volei Municipal s-a impus cu 25 – 22.
Dinamoviştii au fost mai motivaţi în debutul celui de-al doilea set, desprinzându-se la 5 – 1, moment în care bulgarul de pe banca Zalăului, Nikolay Jeliazkov, a solicitat întreruperea jocului. Campioana a restabilit egalitatea la 10 şi a intrat cu 16 – 14 la al doilea time-out tehnic. Forma bună a zălăuanilor nu a putut fi păstrată până la final, aceştia cedând cu 19 – 25.
Atacul Zalăului a funcţionat, din nou, în setul trei. Campioana s-a desprins repede la 4 – 1, apoi a avut 8 – 5 la primul time-out tehnic. Antrenorul dinamoviştilor, Daniel Rădulescu, a încercat să-şi readucă echipa în joc, cerând două time-out-uri la interval scurt de timp, dar zălăuanii şi-au continuat recitalul. 16 – 13 a fost scorul la a doua întrerupere tehnică după asul reuşit de coordonatorul Dimitrov. Dinamoviştii au comis multe erori în final, dându-i posibilitatea campioanei să se desprindă la opt puncte, 25 – 17.
Începutul setului patru a fost echilibrat, iar zălăuanii au avut 8 – 7 la prima întrerupere tehnică. Voleibaliştii campioanei şi-au dat seama că o victorie de trei puncte ar putea readuce Zalăul pe locul de obiectiv, astfel că au rămas la fel de concentraţi până la final, când s-au impus la o diferenţă de nouă puncte, 25 – 16.
După victoria de la Dinamo, Volei Municipal Zalău a acumulat 43 de puncte, urcând pe poziţia a patra în clasament, loc de pe care va aborda play-off-ul.
Dinamo Bucureşti: Georgescu (3), Provenzano de Pra (26), Mureşan (4), Şoloc (9), Peric (9), Munoz (12) şi Mărieş – libero. A mai evoluat: Rhein (1). Antrenori: Daniel Rădulescu şi Ionuţ Harbuz.
Volei Municipal Zalău: Dimitrov (4), Bălean (20), Mihalcea (10), Cuciureanu (1), Dal Bosco (13), Stoilovic (19) şi Harmash – libero. Au mai evoluat: Constantin şi Miron. Antrenori: Nikolay Jeliazkov (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment