Volei Municipal Zalău nu cedează fotoliul de lider

Unirea Dej – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (20 – 25, 26 – 28, 21 – 25)

Volei Municipal Zalău rămâne pe prima poziţie în clasament, graţie victoriei obţinute vineri seara, în derby-ul de la Dej, câştigând cu 3 – 0 duelul cu Unirea.

Voleibaliştii zălăuani au început foarte motivaţi jocul de la Dej, gândindu-se că numai victoria îi poate menţine în fotoliul de lider şi au condus pe tot parcursul primului set. Echipa pregătiă de Aurel Vlaicu a avut trei lungimi avans la primul time-out al actului de debut, iar la 10 – 6, Victor Lazăr a solicitat primul timp de odihnă pentru Dej. Jocul gazdelor tot nu a dat roade, iar voleibaliştii zălăuani s-au distanţat la 16 – 10. Pe final, tehnicianul Dejului a încercat să mai salveze ceva din set şi a făcut primele modificări. Gemănariu i-a luat locul universalului Tofan, iar Dan Rus l-a schimbat pe coordonatorul Dascălu. Situaţia, însă, nu s-a schimbat, iar Zalăul s-a impus la o diferenţă de cinci puncte, 20 – 25.

Învinşi pe teren propriu doar de Tomis Constanţa, voleibliştii Unirii sperau să nu se întâmple la fel şi în partida cu Zalăul, începând mai motivaţi actul secund.

După un început echilibrat, în care s-a mers „cap la cap”, gazdele s-au distanţat la 7 – 5, având pentru prima dată un avantaj de două puncte. 8 – 5 s-a făcut la prima întrerupere tehnică, dar Zalăul a revenit şi a egalat la 11. Tebieş, introdus titular de Aurel Vlaicu, nu a avut o zi reuşită şi a fost înlocuit cu Bala la 13 – 13. La 19 – 18 pentru dejeni, Vlaicu a mutat şi pe centru, Gheorghiţă luându-i locul lui Birău. Finalul a fost la fel de disputat, dar gazdele au avut tot timpul avans de un punct. Soarta s-a schimbat după blocajul lui Mihalcea, care a dus Zalăul în avantaj, 27 – 26. Victor Lazăr a solicitat întreruperea jocului, dar oaspeţii au punctat pentru 28 – 26 la mingea următoare.

Vlaicu a simţit că poate obţine maximum din acest meci şi şi-a ţinut jucătorii în priză şi pentru setul al treilea. Universalul Dejului, Tofan, nu a avut un început bun de set, iar la 8 – 11, Victor Lazăr l-a retrimis în teren pe Gemănariu. După primul time-out cerul la 11 – 14, gazdele au revenit în joc, au egalat la 15 şi au intrat cu avans la a doua întrerupere tehnică. Finalul nu l-au ştiut, însă, gestiona, iar Zalăul s-a impus la 21, după ce Cuk a servit în fileu la 21 – 24.

„Cu o echipă ca  Volei Municipal Zalău nu este permis să joci cum am făcut-o noi în această seară. Cu o astfel de atitudine în teren era  imposibil să emitem pretenţii. Am gresit în momentele cheie, am avut multe servicii greşite şi multe atacuri în afara terenului. Sperăm să ne revenim cât mai repede şi să avem evoluţii mai bune pe viitor”, a declarat Victor Lazăr.

„Am gestionat bine meciul, dar consider că este loc de mai bine. Este important că am obţinut cele trei puncte şi că avem suficient timp la dispoziţie să corectăm ceea ce nu a funcţionat azi aşa cum ne-am fi dorit. Băieţii trebuie să înţeleagă că, prin muncă şi seriozitate, fiecare are şansa lui să joace”, a precizat Aurel Vlaicu, referindu-se la faptul că a început cu Tebieş titular în locul lui Bala.

Unirea Dej: Marius Dascălu, Lucian Tofan, Gojko Cuk, Mihai Coasă, Cristian Dincă, Igor Didorciuc şi Bogdan Rus (libero). Au mai evoluat: Traian Gemănariu, Dan Rus, Ioan Dinu. Antrenori: Victor Lazăr şi Szilagy Tibor

Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Loenardo Dall Bosco, Vlad Tebieş şi Adrian Feher (libero). A mai evoluat: Marian Bala. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae

Leave a Comment