Volei Municipal Zalău, învinsă în trei seturi la Lisabona

Situaţie delicată pentru Volei Municipal Zalău în optimile de finală ale Cupei Challenge, după ce echipa condusă de Nikolay Jeliazkov şi Bogdan Nicolae a fost învinsă cu scorul de 0 – 3 în manşa tur, desfăşurată marţi seara, pe terenul echipei Benfica Lisabona.
24 de minute a durat primul act, pe care zălăuanii l-au pierdut cu 21 – 25. Atacul şi blocajul au funcţionat mai bine în parţialul secund, iar Volei Municipal s-a aflat la conducere în repetate rânduri. 21 – 19 pentru Zalău a arătat tabela spre final, dar gazdele au fost mai pragmatice şi au reuşit să-şi adjudece setul cu 26 – 24 după aproape o jumătate de oră.
Volei Municipal a avut un moment de sclipire şi în setul trei, dar finalul a fost tot al portughezilor, care s-au impus cu 25 – 20.
În urma acestui rezultat, misiunea zălăuanilor devine una foarte dificilă în ceea ce priveşte calificarea în sferturile de finală. Pentru a ajunge în următoarea fază a competiţie, Volei Municipal este obligată să ducă meciul în „setul de aur” şi să-l câştige şi pe acesta.
Cele două formaţii s-au întâlnit şi în sezonul trecut al Cupei Challenge, Benfica Lisabona eliminând şi în 2017 echipa zălăuană.
Volei Municipal Zalău: Cristian Bartha (3), Jani Jeliatkov (17), Răzvan Mihalcea (6), Andrei Spînu (5), Leonardo Dal Bosco (4), Miroslav Gradinarov (2) şi Philipp Kroiss – libero. Au mai evoluat: Rareş Bălean (2) şi Filip Constantin. Antrenori: Nikolay Jeliazkov (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment