Volei Municipal Zalău câştigă primul trofeu al sezonului

Vicecampioana României a câştigat pentru a doua oară consecutiv Cupa României la volei masculin, după ce s-a impus duminică cu scorul de 3 – 0 în finală, în faţa echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare

Volei Municipal Zalău şi-a îndeplinit unul dintre cele două obiective propuse la începutul sezonului, câştigând duminică, pentru a doua oară consecutiv, Cupa României. Zălăuanii pregătiţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae s-au impus cu scorul de 3 – 0 în finala competiţie, împotriva formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare, după ce anul trecut a învins cu acelaşi scor Tomis Constanţa.
Voleibaliştii zălăuani au jucat foarte bine în finala de duminică, iar blocajul a fost punctul forte al formaţiei de la poalele Meseşului. Şi serviciul a funcţionat bine, astfel că voleibaliştii zălăuani avut nevoie de numai trei seturi pentru a-şi adjudecat, pentru a doua oară consecutiv, unul dintre cele două trofee naţionale.
Universalul Zalăului, Ciprian Matei, a fost omul începutului de meci, reuşind o serie de atacuri bune, care nu au putut fi blocate sau preluate de adversari. De la 8 – 4 pentru zălăuani, diferenţa a crescut la şase puncte, 16 – 10 la cel de-al doilea time-out. Băimărenii au încercat să revină în final, dar nu s-au putut apropia la mai mult de patru puncte, Zalăul câştigând cu 25 – 21.
Actul secund a fost fără istoric, Volei Municipal câştigând cu 25 – 14, după 8 – 5 şi 16 – 8 la cele două întreruperi tehnice.
Parţailul trei a fost cel mai disputat. Jucătorii pregătiţi de Marius Botea au încercat să revină în meci, iar la un moment dat au egalat situaţia pe tabelă, după ce Zalăul a avut 8 – 5 la primul time-out tehnic. Spre final, vicecampioana s-a desprins decisiv şi s-a impus cu 25 – 20.
„Ne-am apărat trofeul câştigat în sezonul trecut. Astăzi (duminică, n.r.) a fost puţin mai uşor decât în semifinala cu Arcada Galaţi, dar presiunea e mare într-un meci în care joci cu trofeul pe masă. Am demonstrat că suntem cea mai bună echipă din România în această competiţie”, a afirmat libero-ul Zalăului, Adrian Feher.
„S-a văzut adevărata valoare a celor două echipe. Vreau să felicit echipa câştigătoare. Noi am fost un grup nou în acest sezon, au venit destul de mulţi jucători şi a fost greu să punem la punct un mecanism”, a declarat, de cealaltă parte, căpitanul Ştiinţei, Florin Bălhăceanu.
Sâmbătă au avut loc semifinalele competiţiei, iar Volei Municipal a învins cu 3 – 1 Arcada Galaţi. De cealaltă parte, băimărenii au dispus cu acelaşi scor de Universitatea Cluj.
Ştiinţa Explorări Baia Mare: Florin Bălhăceanu, Igor Didorciuc, Gabriel Cherbeleaţă, Mihai Coasă, Zoltan Kovacs, Toth Andras şi Domingos Alan – libero. Au mai evoluat: Andrei Veber, Liviu Râpeanu, NagyCsaba şi Gheorghe Socaciu. Antrenori: Marius Botea (principal) şi Sorin Pop (secund)
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Rareş Bălean, Răzvan Olteanu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Foto: Gelu Crăcană

Leave a Comment