Volei Municipal Zalău a câştigat „Cupa Explorări”

În ciuda faptului că a pierdut primul joc din cadrul turneului de la Baia Mare, Volei Municipal Zalău a câştigat ediţia din acest an a „Cupei Explorări”, impunându-se în faţa formaţiei organizatoare şi a echipei ungare, RK Kecskemet

Volei Municipal Zalău a început seria jocurilor de verificare odată cu disputarea ediţiei din acest an a „Cupei Explorări”, turneu organizat de Ştiinţa Explorări Baia Mare, la care au mai fost invitate Unirea Dej şi echipa maghiară, RK Kecskemet.
Debutul nu a fost tocmai cel aşteptat pentru formaţia antrenată de Marian Constantin şi Bogdan Nicolae, campioana României cedând cu 2 – 3 în faţa Unirii Dej. Situaţia s-a schimbat, însă, în următoarele două partide, zălăuanii au avut o altă atitudine, iar acest lucru s-a văzut şi în rezultatul final.
Ştiinţa Explorări Baia Mare a învins în prima zi cu scorul de 3 – 1 formaţia din Kecskemet, iar în a doua zi a turneului, a cedat cu 1 – 3 în faţa dejenilor. Zalăul nu a mai făcut paşi greşiţi, impunându-se cu 3 – 1 în faţa echipei din Ungaria, după două seturi câştigate la 18, iar al treilea la 22, pierzându-l în schimb pe al doilea, la 21.
Meciurile de duminică urmau să fie decisive în stabilirea clasamentului final. Unirea Dej a cedat după cinci seturi disputa cu RK Kecskemet, iar Volei Municipal avea nevoie de o victorie de trei puncte pentru a câştiga competiţia.
Serviciul a funcţionat bine în echipa zălăuană, iar universalul polonez, Pavel Adamajtis a fost „vioara întâi” pe faza de atac.
Primul set s-a încheiat repede, zălăuanii câştigând cu 25 – 16, după care, băimărenii antrenaţi de Marius Botea au restabilit egalitatea, impunându-se cu 25 – 21. 25 – 21 a fost scorul şi la finalul celui de-al patrulea parţial, victoria revenindu-i echipei zălăuane. Cu moralul ridicat, jucătorii de la Volei Municipal şi-au adjudecat şi actul patru, câştigând cu 25 – 19.
„A fost un turneu util, la care nu au contat rezultatele, chiar dacă am câştigat competiţia. Există jucători noi în lot, cu o altă mentalitate şi trebuie să lucrăm mai mult în perioada următoare pentru a întări relaţiile de joc. Sunt câteva probleme de comunicare şi de adaptare, dar acest lucru nu ne împiedică să ne desfăşurăm activitatea. Avem o onoare de apărat, fiindcă suntem campioni. Mă bucur că „duşul rece” a venit chiar la primul meci de verificare, am purtat câteva discuţii cu băieţii după acel joc şi mă bucur că au înţeles mesajul meu, dar mai ales că şi-au dat seama de faptul că rezultatul a fost unul ruşinos pentru noi. Am câştigat apoi celelalte două partide, iar per ansamblu, evoluţia băieţilor este mulţumitoare”, a declarat antrenorul Marian Constantin.
Ediţia din acest an a „Cupei Explorări” a fost câştigată de Volei Municipal Zalău, urmată de Unirea Dej, Ştiinţa Explorări baia Mare şi RK Kecskemet.
La finalul acestei săptămâni, formaţia zălăuană va participa la „Cupa Arcada”, turneu la care au mai fost invitate Steaua şi Dinamo Bucureşti.
Rezultatele complete de la Cupa Explorări:
Volei Municipal Zalău – Unirea Dej 2 – 3 (-23, 20, 22, -23, -6)
Ştiinţa Explorări Baia Mare – RK Kecskemet 3 – 1 (19, 23, -20, 22)
Volei Municipal Zalău – RK Kecskemet 3 – 1 (18, -21, 18, 22)
Ştiinţa Explorări Baia Mare – Unirea Dej 1 – 3 (20, -19, -20, -25)
Unirea Dej – RK Kecskemet 2 – 3 (32, 19, -22, -32, -21)
Ştiinţa Explorări Baia Mare – Volei Municipal Zalău 1 – 3 (-16, 21, -21, -19)
Clasament:
1. Volei Municipal Zalău 3 2 1 8 – 5 7p
2. Unirea Dej 3 2 1 8 – 5 6p
3. Ştiinţa Explorări Baia Mare 3 1 2 5 – 7 3p
4. RK Kecskemet 3 1 2 5 – 8 2p

Leave a Comment