Volei Municipal, învinsă în patru seturi la Lisabona

Volei Municipal Zalău a debutat miercuri seara în noul sezon al Cupei Challenge, campioana României pierzând cu scorul de 1 – 3 pe terenul campioanei Portugaliei, Benfica Lisabona. În aceste condiţii, misiunea devine una destul de dificilă în partida de săptămâna viitoare, având în vedere că echipa calificată în faza următoare se va decide în urma disputării „setului de aur” chiar şi în cazul unei victorii cu 3 – 0 a Zalăului.
Gazdele au punctat mai bine în prima parte a actului de debut, dar campioana României a revenit în final, egalând situaţia la 23, după ce a fost condusă chiar şi cu patru puncte. Zălăuanii nu au reuşit să gestioneze la fel de bine şi finalul, cedând cu 24 – 26.
Printr-o mobilizare mult mai bună, voleibaliştii antrenaţi de Marian Constantin şi Bogdan Nicolae au reuşit să se impună în actul secund cu 25 – 19, într-un set în care serviciul şi blocajul au funcţionat bine.
Zalăul a început bine şi setul trei, conducând cu 3 – 1, după care au apărut greşelile pe faza de construcţie, iar portughezii au preluat conducerea, având 8 – 5 şi 16 – 9 la cele două întreruperi tehnice. Formaţia de la poalele Meseşului a revenit în final şi a restabilit egalitatea la 19, dar finalul le-a aparţinut tot gazdelor, care s-au impus cu 25 – 23.
A fost oarecum momentul psihologic al partidei, deoarece Volei Municipal Zalău nu şi-a mai păstrat forma pe care a avut-o în primele trei seturi, pierzându-l pe ultimul la o diferenţă de nouă puncte, 16 – 25.
Căpitanul Zalăului, Leonardo Dal Bosco, pare încrezător în şansele calificării chiar şi după 1 – 3 la Lisabona.
„A fost un meci echilibrat, exceptând ultimul set. Ne-am aştetat la un meci dificil, fiindcă Benfica este o echipă valoroasă. Am greşit mai mult decât adversarii la preluare. Calificarea încă se joacă şi cred că avem puterea să întoarcem rezultatul în meciul de la Zalău”, a declarat căpitanul Zalăului pentru BTV.
„A fost un meci dificil, pentru că adversarul ne-a pus probleme în multe momente. În seturile trei şi patru ne-am îmbunătăţit serviciul şi blocajul. Este foarte important că am obţinut trei puncte. Jocul din România va fi complicat, fiindcă adversarii vor fi agresivi”, a precizat, de cealaltă parte, pentru aceeaşi sursă, antrenorul principal al portughezilor, Antonio Pereira Jardim.
În sextetul de bază al portughezilor s-a aflat şi fostul jucător al Arcadei Galaţi, Miroslav Gradinarov.
„A fost un joc foarte bun, peste nivelul ligii portugheze. A fost o partidă interesantă, eu ştiu bine această echipă de când jucam în campionatul din România, la Galaţi. Am avut probleme în setul doi, dar este foarte important că a obţinut victoria”, a precizat voleibalistul bulgar.
Partida retur este programată miercuri, 29 noiembrie, de la ora 18, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.
Benfica Lisabona: Raphael Mardgarido Vinhedo (1), Flavio Soares (17), Marc Honore (5), Miroslav Gradinarov (16), Lucas Gaspar (5), Reis Lopes (7) şi Casa Ivo – libero. Au mai evoluat: Mrdak Milija (10), Tiago Da Silva şi Winters Frederic. Antrenori: Antonio Pereira Jardim (principal) şi Filipe Cabrito Barroso (secund)
Volei Municipal Zalău: Dobromir Dimitrov (1), Pawel Adamajtis (23), Răzvan Mihalcea (7), Mihai Gheorghiţă (7), Rareş Bălean (17), Leonardo Dal Bosco (6) şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Vlad Cuciureanu. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

sursa foto: slbenfica.pt

Leave a Comment