Volei Municipal arată din nou a vicecampioană

Volei Municipal Zalău – SCMU Craiova 3 – 1 (25 – 18, 25 – 18, 24 – 26, 30 – 28)

Derby-ul etapei a III-a din returul Diviziei A1, s-a disputat la Zalău, unde Volei Municipal a întâlnit sâmbătă seara Universitatea Craiova. După victoria cu 3 – 2 din partida tur, vicecampioana a reuşit să-şi adjudece sâmbătă seara toate punctele puse în joc, câştigând cu scorul de 3 – 1 în faţa oltenilor antrenaţi de Dănuţ Pascu. Dacă formaţia de sub Meseş s-a impus fără probleme în primele două seturi, ambele fiind câştigate la 18, ultimele două parţiale au fost extrem de disputate, ambele încheindu-se în prelungiri.
Trei puncte a avut Zalăul avans la prima întrerupere tehnică a actului de debut, dar oaspeţii au restabilit egalitatea la 12, forţându-l pe bulgarul Stoev să solicite primul timp de odihnă al partidei. Jocul vicecampioanei a fost tot mai bun în partea a doua, a răspuns bine cu blocajul, iar spre final s-a desprins la 20 – 16, scor la care Pascu a cerut întreruperea jocului în speranţa că-şi va readuce echipa în meci. Tot echipa zălăuană a punctat mai bine până la final, desprinzându-se la şapte puncte.
Parţialul secund a fost controlat de la un capăt la altul de gruparea de sub Meseş. După patru puncte avans la primul time-out tehnic, vicecampioanii s-au desprins la 13 – 6 la a doua întrerupere tehnică, diferenţa de şapte puncte menţinându-se până la final.
Echipa zălăuană nu a mai arătat la fel de bine în setul trei, în timp ce oltenii au intrat parcă mai motivaţi în teren. După primele şapte mingi, Craiova conducea cu 5 – 2, iar Stoev s-a văzut nevoit să ceară întreruperea jocului. Vicecampioana a egalat situaţia la 11, apoi la 16, dar oltenii s-au desprins în final la 24 – 19. Blocajul Zalăului a funcţionat bine, iar formaţia zălăuană a restabilit egalitatea la 24. Nu a avut, însă, forţa să se impună, iar Craiova a închis setul după ce a câştigat două mingi consecutive.
Parţialul patru a început cu ghinion pentru echipa gazdă. Centrul Gheorghiţă s-a accidentat la degetul mare al braţului drept la scorul de 2 – 1, iar tehnicianul bulgar a fost nevoit să improvizeze. Neavându-l disponibil pe centrul Răzvan Olteanu, care a privit meciul din tribună, Stoev l-a folosit pe cel de-al doilea universal, Mihai Tarţa, pe postul de centru. Chiar dacă are meciuri puţine jucate la nivelul primei divizii, jucătorul transferat de la Constanţa l-a suplinit cu brio pe Gheorghiţă, având o evoluţie bună, în special pe finalul partidei. Oaspeţii au intrat cu avantaj minim la prima întrerupere tehnică, tot un punct având avans şi la al doilea time-out tehnic. Craiova s-a desprins la 22 – 17, dar vicecampioana a revenit în joc la momentul potrivit, restabilind egalitatea la 24. Ambele formaţii au avut în repetate rânduri minge de set în prelungiri, dar vicecampioana a fost cea care a greşit mai puţin, câştigând cu 30 – 28.
După victoria în faţa Craiovei, Volei Municipal Zalău a acumulat 35 de puncte, urmând ca în etapa viitoare, programată miercuri, să evolueze pe terenul celor de la CS Banatul Caransebeş.
Volei Municipal Zalău: Lescov, Cherbeleaţă, Mihalcea, Gheorghiţă, Bala, Dal Bosco şi Feher – libero. Au mai evoluat: Georgescu şi Tarţa. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
SCMU Craiova: Bicanin, Ghionea, Vâlcelean, Ene, Lică, Turanjanin şi Mărieş – libero. Au mai evoluat: Voinea şi Ion. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal) şi Claudiu Mitru (secund)

Leave a Comment