Volei Municipal a debutat cu stângul în finala Diviziei A1

SCM Universitatea Craiova – Volei Municipal Zalău 3 – 1 (-23, 19, 19, 22)

Volei Municipal Zalău a pierdut cu scorul de 1 – 3 primul joc din finala Diviziei A1, împotriva echipei SCM Universitatea Craiova, după ce a condus cu 1 – 0 la seturi şi a avut avantaj de şase puncte în parţialul patru.
Prima parte a actului de debut a fost al Craiovei, care a profitat de jocul slab la preluare făcut de zălăuani. Oltenii au intrat cu 8 – 5 la prima întrerupere tehnică, dar situaţia s-a schimbat în partea a doua. Bala a făcut două puncte consecutive şi a dus echipa Zalăului în avantaj, 10 – 9. Blocajul a funcţionat bine în tabăra vicecampioanei, care s-a desprins la 16 – 12 la cea de-a doua întrerupere tehnică. Ajutaţi şi de publicul craiovean, Universitatea a revenit în final, apropiindu-se la 21 – 22, de la 21 – 17 pentru Zalău. Formaţia de la poalele Meseşului a jucat mai bine pe ultimele mingi şi s-a impus cu 25 – 23, după ce blocajul lui Georgescu a atins fileul pe atacul lui Bala.
Setul doi a fost al Craiovei. După o primă parte echilibrată, cu 8 – 6 pentru olteni la primul time-out tehnic şi cu o revenire a Zalăului care a condus cu 11 – 10, jocul vicecampioanei României a suferit mult la toate capitolele în partea a doua. Universalul Craiovei, Laurenţiu Lică a fost înlocuit cu Filip, resimţind dureri după accidentarea suferită în urmă cu ceva timp, care l-a ţinut pe margine în semifinala cu Baia Mare. La 13 – 11 pentru olteni, bulgarul Stoev a solicitat întreruperea jocului, în speranţa că-şi va readuce jucătorii la forma bună, dar greşelile au continuat, iar Craiova s-a distanţat tot mai mult până la final, câştigând cu 25 – 19.
Chiar dacă nu l-a mai avut în teren pe „tunarul” Lică, echipa gazdă a revenit de la 0 – 3 şi a intrat cu 8 – 7 la prima întrerupere tehnică a celui de-al treilea parţial. Zălăuanii au făcut greşeli simple pe faza de preluare, iar gazdele s-au desprins la 12 – 8. Dacă în setul întâi a rezolvat multe atacuri, Matei nu a mai avut o evoluţie la fel de bună în parţialul trei, iar antrenorul Stoev l-a înlocuit cu Tarţa. În partea a doua, şi-au intrat în rol şi arbitrii, care le-au oferit două mingi gazdelor în momente importante. Zălăuanii s-au ambiţionat, au avut un moment de revenire, apropiindu-se la 18 – 20, dar Craiova a fost mai pragmatică în final şi s-a impus cu 25 – 19.
Setul patru a început foarte bine pentru Volei Municipal, care a intrat cu 8 – 3 la prima întrerupere tehnică şi a avut apoi avantaj de şase puncte, 10 – 4. Reintrat în teren, Lică a reuşit câteva atacuri, iar Craiova s-a apropiat ameninţător, la 10 – 11. 16 – 13 în favoarea Zalăului a arătat tabela la al doilea time-out tehnic, după care a urmat o evoluţie inexplicabilă în jocul vicecampioanei. Greşeli repetare făcute de voleibaliştii zălăuani, iar Craiova s-a desprins la patru puncte în final. Formaţia de la poalele Meseşului a avut un moment de revenire, dar Lică a pus capăt în cele din urmă primei finale.
Meciul al doilea al finalei este programat luni, începând cu ora 20, tot în Sala Sporturilor din Craiova.
SCMU Craiova: Cristian Bartha, Laurenţiu Lică, Ivan Mihalj, Oleksiy Clyamar, Nicuşor Ghionea, Bogdan Ene şi Mihai Mărieş – libero. Au mai evoluat: Andrei Gerogescu, Todor Filip şi Vlad Cuciureanu. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal), Claudiu Mitru (secund)
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leondardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Rareş Bălean şi Mihai Tarţa. Antreori: Stoyan Stoev (principal), Bogdan Nicolae (secund)

One Thought to “Volei Municipal a debutat cu stângul în finala Diviziei A1”

  1. cetatean

    baieti sunt extrem de obositi din cauza drumurilor lungi interminabile din ultimele 2 saptamani !De inteles .

Leave a Comment