Volei Municipal a bifat primul succes din 2018

Campioana României la volei masculin a început anul cu o victorie facilă. Volei Municipal Zalău a dispus sâmbătă seara cu scorul de 3 – 0 de „lanterna roşie” a clasamentului, Universitatea de Vest Timişoara. Voleibaliştii pregătiţi de Marian Constantin au avut nevoie de o oră şi şase minute pentru a bifa primul succes din 2018.
Primul set s-a încheiat cu scorul de 25 – 17 în favoarea zălăuanilor, după 8 – 6 şi 16 – 11 la cele două time-out-uri tehnice. Campioana s-a desprins repede la trei puncte, scorul devenind 5 – 2 după asul reuşit de Bălean, dar timişorenii s-au apropiat la 4 – 5. La scorul de 12 – 8 pentru zălăuani, timişorenii au solicitat pentru prima dată întreruperea jocului, iar al doilea time-out solicitat de antrenorul Grădinaru a fost la 18 – 12. Zălăuanii, însă, nu au mai putut fi opriţi până la final, câştigând setul la o diferenţă de opt puncte.
În actul secund s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor, 25 – 13 în favoarea campioanei. 8 – 4 a fost scorul la prima întrerupere tehnică, iar la cea de-a doua, zălăuanii au avut avans de opt puncte, 16 – 8. În partea a doua a setului, antrenorul Constantin le-a dat posibilitatea să evolueze jucătorilor de rezervă, primii introduşi în teren fiind coordonatorul Filip Constantin şi universalul Pawel Adamajtis.
Zalăul nu a mai forţat atât de mult în setul trei, mergându-se „cap la cap” până la scorul de 6 – 6, după care, Volei Municipal s-a desprins la trei puncte, 10 – 7. Timişorenii au punctat de trei ori consecutiv, tabela arătând din nou egalitate, 10 – 10. Însă, până la final, gazdele au mai punctat doar de cinci ori, iar zălăuanii s-au distanţat la zece puncte, 25 – 15.
În urma victoriei de la Timişoara, campioana a acumulat 31 de puncte, rămânând pe poziţia a patra în clasament. În etapa viitoare, programată sâmbătă, 20 ianuarie, Volei Municipal Zalău va evolua tot în deplasare, împotriva Unirii Dej.
Volei Municipal Zalău: Dobromir Dimitrov, Rareş Bălean, Răzvan Mihalcea, Vlad Cuciureanu, Leonardo Dal Bosco, Filip Stoilovic şi Pylyp Harmash – libero. Au mai evoluat: Mihai Gheorghiţă, Pavel Adamajtis, Filip Constantin şi Cornel Miron. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
CSU UV Timişoara: Traian Gemănariu, Sorin Schiesz, Adrian Moica, Sorin Dragomir, Ionuţ Manda, Vasile Damian şi Paul Camui – libero. Au mai evoluat: Hans-Erik Reitmayer, Sergiu Călin, Lucian Bădiceanu, Dragoş Unguraş, Cristian Bălulescu şi Robert Vârlan. Antrenor: Sorin Grădinaru.

One Thought to “Volei Municipal a bifat primul succes din 2018”

  1. Anonim

    Da a bătut pe Timișoara și poate câștiga și la dej dar sa vedem ce vor face cu Steaua cu Galațiul cu Ploieștiul cu cu ultimele clasate mere scofală că au bătut pe Timișoara

Leave a Comment