Viitorul Zalau s-a calificat la turneul final al Cupei Hagi Danone

Magazin Salajean 11 mai 2010 0

Viitorul Zalau s-a calificat la turneul final al Cupei Hagi Danone

Cu trei victorii si o remiza, echipa antrenata de Daniel Sabau a castigat faza zonala a Cupei Hagi Danone,

urmand sa reprezinte Salajul la turneul final, programat in perioada 26 mai – 1 iunie, la Constanta

Fundatia Gheorghe Hagi si Danone Romania au incheiat la inceputul acestui an un parteneriat pentru organizarea Cupei Hagi Danone. Competitia este inclusa in calendarul Federatiei Romane de Fotbal sub denumirea Campionatul National de juniori E, si a inceput cu fazele judetene.

Clubul Sportiv Viitorul Zalau a castigat faza judeteana, iar la finalul saptamanii trecute a participat la faza zonala, organizata la Cluj-Napoca. Au fost prezente castigatoarele din sase judete: LPS Satu Mare, CFR Cluj, Gloria Bistrita, Atletico Oradea, Viitorul Zalau si Xela Baia Mare, impartite in doua grupe. Echipa condusa de Daniel Sabau a evoluat intr-o grupa cu Atletico Oradea si Xela Baia Mare, iar in urma rezultatelor inregistrate s-a calificat de pe pozitia a doua in faza semifinala.

In primul meci, zalauanii au dispus cu scorul de 2 – 1 de Atletico Oradea, iar in al doilea meci a remizat, 0 – 0 cu Xela Baia Mare. Avand in vedere insa ca baimarenii au castigat cu scorul de 2 – 0 meciul cu oradenii, Viitorul Zalau s-a clasat pe pozitia secunda in grupa. In semifinale, salajenii au invins cu scorul de 1 – 0 CFR Cluj, iar in finala au intalnit copii pregatiti de Dacian Nastai, de la LPS Satu Mare.

Dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul era egal, 0 – 0, Viitorul a castigat cu scorul de 3 – 1 la loviturile de departajare, urmand sa participe la turneul final, programat in perioada 26 mai – 1 iunie, la Constanta. Trebuie mentionat insa ca jumatate din lotul condus de Daniel Sabau este format din jucatori nascuti in 1999, in timp ce adversarele Viitorului au avut in componenta numai jucatori nascuti in 1998. Rezultatul Viitorului este cu atat mai surprinzator, cu cat echipa zalauana a fost cotata cu cele mai mici sanse la castigarea zonei. Prin aceasta perfor-manta, clubul manageriat de Daniel Sabau a demonstrat inca odata ca la acest club se lucreaza cu profesionalism si ca merita mai multa atentie din partea autoritatilor locale.

Sunt foarte bucuros ca am reusit pentru a doua oara sa ne calificam in faza finala a acestei competitii, mai ales ca am avut in lot doar patru copii nascuti in 1998, restul, din 1999. Am ajuns in primele sapte echipe din tara, ceea ce demonstreaza ca am reprezentat, din nou, cu cinste, orasul Zalau si judetul Salaj. Ne bucuram, de asemenea, ca, pe langa handbal si volei, am ajuns sa se vorbeasca si de Viitorul Zalau pe posturile de radio si televiziune, a declarat Daniel Sabau. Pe langa premiul oferit intregii echipe, Gheorghe Hagi a acordat si doua premii individuale jucatorilor de la Viitorul. Astfel, Sergiu Bercean a primit premiul pentru cel mai bun jucator al turneului, in timp ce Alex Baican s-a aflat printre cei trei golgeteri ai competitiei, cu trei goluri marcate. La faza finala a Cupei Hagi Danone vor fi prezente cele mai bune sapte echipe din tara, carora li se va adauga si echipa Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi.

Tot sub denumirea de Cupa Hagi Danone are loc si o competitie rezervata elevilor cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani. Dupa incheierea turneelor finale, castigatoarea intercluburi va juca Supercupa turneului cu echipa castigatoare din competitia scolarilor, urmand ca invingatoarea sa reprezinte Romania la faza internationala a Cupei Danone din Africa de Sud.

CS Viitorul Zalau: Rares Pop, Tudor Brandea – Sergiu Bercean, Alex Baican, Danut Cozma, Daniel Samsudan, Alexandru Neagota, Sezgin Andrei, Sergiu Bulgarean, Antonius Barbur, Szeles Roland, Ilyes Tomas, Stefan Tarle si Iustin Ardelean. Antrenor: Daniel Sabau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »