Viitorul Zalau, in primele sase echipe din tara

Magazin Salajean 12 iunie 2007 0

Viitorul Zalau a realizat la sfarsitul saptamanii trecute cea mai mare performanta dupa 1990 din fotbalul juvenil salajean. Dupa ce a devenit campioana judeteana la juniori D (1994), echipa pregatita de Daniel Sabau a participat la faza zonala din cadrul campionatului national de fotbal. Si in acest act al competitiei, formatia zalauana a demonstrat ca are un cuvant mare de spus in fotbalul romanesc, chiar daca au trecut doar trei ani de la infiintarea clubului. Terec si compania au castigat faza zonala, eliminand echipe cu traditie in fotbalul romanesc, precum FC Baia Mare, Atletic Satu Mare sau Scoala de Fotbal Viorel Moldovan. Mingicarii lui Sabau au participat la finele saptamanii trecute la turneul semifinal care a avut loc la Timisoara. Au fost calificate sase echipe care au fost impartite in doua grupe: Grupa A: Banatul Timisoara, FCM Brasov si Viitorul Bucuresti; Grupa B: Pandurii Targu Jiu, Kinder Mures si Viitorul Zalau. Zalauanii au invins in primul meci Pandurii Targu Jiu, castigatoarea regiunii Oltenia, echipa care a eliminat Scoala de Fotbal Gica Popescu. Scorul final a fost 2 – 1 in favoarea echipei antrenate de Daniel Sabau, ambele goluri fiind marcate de Ionut Terec. In cea de-a doua partida a grupei, Viitorul a pierdut cu scorul de 3 – 0 in fata echipei Kinder Mures, iar in clasamentul final formatia zalauana s-a clasat pe locul sase. Sunt foarte multumit de evolutia copiilor, mai ales ca am fost singura echipa care a avut in componenta si jucatori din 1995, a spus la final Daniel Sabau.

Urmeaza doua turnee internationale

Viitorul Zalau va mai participa in aceasta luna la doua turnee internationale. Primul va avea loc chiar la finalul acestei saptamani, la Odorheiu Secuiesc, unde clubul zalauan va participa cu patru grupe: 1993, 1995, 1997 si 1998.

Chiar daca in urma cu ceva vreme Daniel Sabau a precizat ca Viitorul va participa si in acest an la turneul din Presov, Fragaria Cup, in cele din urma, clubul zalauan a renuntat la acest turneu, urmand sa participe peste doua saptamani la un alt turneu, la Nyiregyhaza (Ungaria), unde va fi prezent cu cinci grupe: 1993, 1995, 1997 si 1998.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »