Victorie pentru o calificare sigura

Magazin Salajean 17 iunie 2008 0

*Tricolorii vor sustine azi, de la ora 21:45 cel mai important meci de la Campionatul European

*Partida va fi transmisa in direct, la TVR1

*De la aceeasi ora va fi transmisa in direct pe TVR 2 partida dintre Franta si Italia

Nimeni nu-i dadea Romaniei sanse la o calificare in sferturile de finala ale Campionatului European din Austria si Elvetia, insa tricolorii sunt la un pas sa iasa din grupa mortii. Dupa doua rezultate de egalitate (0 – 0 cu Franta) si (1 – 1 cu Italia), Romania va sustine azi ultimul meci din grupa, in fata Olandei.

Calificata deja in sferturile de finala, portocala mecanica nu va mai pune atat de tare accentul pe partida de azi, impotriva Romaniei. Exista trei posibilitati prin care Romania poate sa se califice in sferturi. Daca Franta si Italia vor termina la egalitate (0 – 0), tricolorii isi pot permite sa piarda in fata olandezilor la o diferenta chiar si de doua goluri. In cazul in care una dintre cele doua echipe va invinge, adica Franta sau Italia, Romania va fi obligata sa invinga portocala mecanica pentru a se califica in sferturi.

Pentru partida de azi, selectionerul Victor Piturca ar putea introduce patru nume noi in formula de start, acestea fiind: Marius Niculae, Gionea, Codrea si Nicolita, jucatori cu care selectionerul a lucrat in echipa de baza la antrenamentul de duminica.

Jucam in alb

In partida cu Olanda, reprezentativa Romaniei va folosi echipamentul de rezerva, de culoare alba, deoarece gazde oficiale sunt considerati batavii. Tricolorii au mai evoluat de doua ori in alb impotriva olandezilor.

Prima data, le-a purtat ghinion, fiind infranti cu 2 – 0 la Rotterdam, pe 4 iunie 2005, insa in al doilea joc, disputat tot pe De Kuip in primavara lui 2007, elevii lui Piturca au obtinut o remiza alba.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »