Victorie pentru HC Zalău, dar şi incidente la partida cu Măgura Cisnădie

CSM Bucureşti şi HCM Râmnicu Vâlcea sunt singurele formaţii care au câştigat în acest sezon pe terenul formaţiei zălăuane. Echipa condusă de Gheorghe Tadici s-a impus luni după-amiaza, pe teren propriu, cu scorul de 28 – 22 (14 – 11) în faţa formaţiei de pe locul patru, Măgura Cisnădie, una dintre candidatele la podiumul Ligii Naţionale.

HC Zalău a făcut o partidă mare luni seara, chiar şi în lipsa Roxanei Szolosi, care nu a putut evolua din cauza unei accidentări. În lipsa acesteia, Tadici a nominalizat-o pe Dana Abed Kader şi la aruncările de la şapte metri, aceasta din urmă transformând şapte din cele nouă aruncări.

Gazdele s-au desprins la patru goluri după primul sfert de oră, iar diferenţa putea fi aceeaşi şi la finalul primei părţi, dacă Dana Abed Kader nu rata aruncarea de la şapte metri din minutul 29.

Ultima fază a primei părţi a încins spiritele atât în tribună, cât şi pe banca tehnică a Zalăului. Chiar şi unul dintre acţionarii echipei a coborât mai repede de la lojă pentru a-i reproşa Adei Moldovan faptul că la la ultima fază a lovit-o cu mingea în faţă pe Alexandra Severin.

Începutul actului secund le-a aparţinut oaspetelor, care au egalat la 16, timp în care Zalăul a ratat şi două aruncări de la şapte metri, prin Mihart şi Severin.

Echipa lui Tadici şi-a revenit la timp, a marcat de patru ori consecutiv, iar de la 20 – 16, Zalăul nu a mai putut fi oprit, desprinzându-se chiar la şase goluri până la final.

„Este o victorie importantă pentru noi, împotriva unei formaţii cu jucătoare experimentate, care au în spate ani mulţi în Liga Naţională. A fost un meci de mare angajament, dar fetele s-au mobilizat foarte bine. Am obţinut o victorie clară şi putea fi şi mai concludentă. Vreau să remarc evoluţia jucătoarelor tinere şi sper să crească în valoare în perioada următoare”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.

Vineri, HC Zalău va susţine un nou meci, de această dată în optimile Cupei României, împotriva Gloriei Buzău. Meciul este programat la ora 17:30, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.

„Vineri urmează un nou meci dificil, cu o echipă care a efectuat 14 transferuri în vară, având în lot şi jucătoare străine”, a mai afirmat Tadici.

Tehnicianul zălăuan a vorbit şi despre obiectivul din actualul sezon.

„Dacă vom termina în primele opt echipe, voi fi mulţumit, având în vedere structura echipei. Avem jucătoare tinere, care mai au mult de muncă pentru a acumula experienţă”, a explicat Tadici.

HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen, Adina Sabău – Dana Abed-Kader (11), Cristiana Nica (6), Valentina Panici (5), Teodora Popescu (3), Alexandra Severin (2), Andreea Mihart (1), Raluca Irimia, Diana Nichitean, Bianca Berbece, Andrada Mihalcea, Sabrina Lazea, Tatyana Pricop şi Daniela Corban. Antrenor: Gheorghe Tadici

Măgura Cisnădie: Elena Voicu, Mirela Paşca – Ada Moldovan (7 goluri), Oana Ţiplea (4), Oana Apetrei (4), Larissa Da Silva (3), Roxana Gatzel (2), Larissa Araujo (2), Jasna Boljevic, Ionela Simion, Paula Hoha, Denisa Iuga şi Andrada Tomescu. Antrenor: Weber Alexandru

 

Liderul galeriei, evacuat din sală

Gestul Adei Moldovan din finalul primei reprize nu a putut fi trecut cu vederea de suporterii zălăuani, care au continuat să huiduie echipa vizitatoare şi în partea secundă. Lucrurile au degenerat la un moment dat, între banca tehnică a echipei din Cisnădie şi o parte din membrii galeriei „Ultra Boys Zalău”, având loc un dialog cât se poate de dur. A fost nevoie chiar de intervenţia managerului Gheorghe Tadici pentru a putea fi aplanată situaţia, însă liderul galeriei zălăuane a fost evacuat de unul dintre oamenii de ordine. În semn de solidaritate, şi colegii acestuia au părăsit sala, dar au revenit în final pentru a sărbători victoria alături de favorite.

 

Paula Teodorescu, convocată la lotul naţional

În perioada 21 – 24 martie, România va susţine un turneu de verificare în Franţa, Golden League, la care vom mai lua startul Norvegia, Danemarca şi Franţa. 18 jucătoare au fost convocate pentru această acţiune, fiind multe noutăţi. Printre cele chemate la lot se numără şi Paula Teodorescu, portarul echipei HC Zalău, despre care Tadici spunea încă de anul trecut că merită să facă parte din naţionala ţării noastre la toate acţiunile, nu doar la cele de verificare.

 

2 Thoughts to “Victorie pentru HC Zalău, dar şi incidente la partida cu Măgura Cisnădie”

  1. Anonim

    maimutele din galerie dau cu bata-n balta din nou urmeaza suspendarea

  2. Anonim

    GOLANUL SEF DE LA cISNADIE -ANTRENORUL wEBER A INCITAT GALERIA CERTANDU-SE CU O SERIE DE SPECTATOARE DIN SPATELE BANCII , APOI PENTRU A DENATURA neputinta DIN TEREN A INJURAT SI A FACUT SEMNE OBSCENE SPRE GALERIE , POATE,POATE OR SA SARA IN TEREN MEMBRI GALERIEI. aPOI A DEVENIT JALNIC , INVITAND SA-I SUGA P … un nesimtit si needucat. care traieste cu alde Roxana Gatzel,se stie, pe care au luat-o la mana toti interlopi tigani din Craiova si Valcea . Mizeriile se aduna …!!!

Leave a Comment