Victorie pentru FC Zalau in penultimul amical

Magazin Salajean 13 august 2010 0

Victorie pentru FC Zalau in penultimul amical

FC Zalau – FC Baia Mare 2 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Balan (min. 14), Mocean (min. 85)

FC Zalau: Gabor – Maior, Jula, Cosma, Negrean, Podina, Budean, Craciun, Balan, Gorga, Ignat. Au mai evoluat: Chis – Stefoi, Barnutiu, Nicorici, Mocean, Rus, Petrean. Antrenori: Marius Pasca (principal), Cristi Oros (secund)

FC Baia Mare: Bota – Durus, Loi, Somcherechi, Gherman, Iatu, Negrea, Pop, Ernzst, Ignat, Achim. Au mai evoluat: Lovas, Chiorean, Sentlasloi, Bumba, Bichiri, Feraru. Antrenor: Ciprian Danciu

FC Zalau a bifat miercuri al patrulea amical din aceasta vara, pe teren propriu, in compania celor de la FC Baia Mare. Doua din primele trei meciuri au avut loc in compania celor de la Seso Campia Turzii (3 – 2 si 0 – 0) si la FC Baia Mare, unde zalauanii au pierdut cu scorul de 1 – 0. In partida de miercuri insa, zalauanii si-au luat revansa in fata maramuresenilor, castigand cu scorul de 2 – 0. Scorul pauzei a fost 1 – 0, insa dupa marcarea golului, ambele echipe au avut de cateva ori sansa de a modifica scorul.

Scorul a fost deschis in minutul 14, de Andrei Balan, care a primit o pasa perfecta de la Budean, peste toti aparatorii adversi, a scapat singur cu Bota si a trimis balonul cu latul in plasa pe langa acesta. Doua minute mai tarziu a venit replica baimarenilor, prin Achim, care a patruns usor printre fundasii zalauani si a trimis peste transversala din marginea careului. In minutul 21, baimarenii trec pe langa golul egalizator. Negrea patrunde pe flancul stang, trimite o centrare lunga in careu pana la Ignat, care, desi se afla fata-n fata doar cu portarul Gabor, a trimis cu capul peste transversala din numai cinci metri. Cinci minute mai tarziu, tot Ignat, insa de la FC Zalau, rateaza din situatie de unu la unu, trimitand balonul in bara laterala. In minutul 29, Craciun primeste o pasa scurta in careu de la Ignat, dar suteaza alaturi dintr-o pozitie favorabila.

Ernzst il susprinde in minutul 31 pe Gabor cu un sut la coltul scurt, goalkeeper-ul Zalaului scapa balonul printre maini, insa revine rapid si reuseste sa prinda mingea pe linia portii, exact in fata unui adversar. Pana la pauza a mai avut loc o singura ocazie notabila, pe care si-au trecut-o in cont baimarenii. Ignat a trimis un sut puternic, pe centru, de la aproximativ 20 de metri, insa Gabor a retinut balonul fara probleme. In partea secunda, antrenorul Marius Pasca a introdus in teren toate rezervele pe care le-a avut la dispozitie, in ultimul sfert de ora, din primul 11 nemaifiind in teren decat Gigi Gorga. Chiar si in aceste conditii, cei care au inscris au fost tot zalauanii, prin juniorul Mocean, care a profitat de o greseala a portarului Lovas si a trimis balonul cu capul in plasa din patru metri. In afara de faza din minutul 85, din care s-a marcat al doilea gol, au mai avut loc doua ocazii notabile, cate una de ambele parti. Prima le-a apartinut zalauanilor, in minutul 48, cand Negrean, aflat fata-n fata doar cu portarul advers, a sutat in acesta din numai cinci metri. Maramuresenii au trecut pe langa egalare in minutul 73. Ernzst primeste o pasa in fata portii de pe partea dreapta, scapa singur cu Chis, insa portarul zalauan are un reflex foarte bun si reuseste sa-l stopeze pe jucatorul baimarean.

A fost un meci bun de pregatire, in fata unei echipe din Liga a II-a. Au fost si unele inexactitati in jocul echipei, dar, per ansamblu, sunt multumit de evolutia baietilor. Sper ca si jucatorii tineri sa ajunga intr-un timp cat mai scurt la nivelul celorlalti, a declarat Marius Pasca. Urmatorul meci de verificare pentru FC Zalau, care va fi si ultimul, este programat maine, de la ora 11, pe Stadionul Municipal, impotriva echipei Luceafarul Oradea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »