Victorie cu scandal la Buzau

Magazin Salajean 6 septembrie 2010 0

Victorie cu scandal la Buzau

HC Zalau s-a impus la o diferenta de un gol in partida de la Buzau, insa, jucatoarele zalauane si ce doi antrenori au fost nevoiti sa astepte la finalul meciului, mai bine de o jumatate de ora, pentru a putea parasi in siguranta terenul de joc

HCM Buzau – HC Zalau 25 – 26 (15 – 14)

HC Zalau: Mirela Nichita, Mihaela Cheta – Georgiana Ciuciulete (4), Adriana Holhos (7), Nicoleta Molfea (1), Ana Maria Somoi, Alina Czeczi (8), Florina Turcas (1), Dana Babeanu (3), Ecaterina Nita (2), Crina Ailincai, Maria Cristoaica. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor: Sorin Radulescu.

HC Zalau a debutat cu dreptul in noul sezon al Ligii Nationale de handbal feminin, castigand cu scorul de 26 – 25 meciul din deplasare, cu HCM Buzau, o echipa formata in mare parte din jucatoare experimentate, printre care se numara Nicoleta Gasca-Alexandrescu, Raluca Ivan, Alina Braniste si Ionela Goran. Gazdele au inceput insa mai bine meciul, avand un avans de trei goluri (5 – 2) dupa primele noua minute de joc.

Zalauancele au echilibrat jocul spre finalul reprizei, restabilind egalitatea in minutul 23 (11 – 11), prin Florina Turcas. Cu un minut inainte de finalul primei parti, tabela arata tot egalitate, 14 – 14, insa Roxana Bodarlau a inscris pentru gazde si a dus Buzaul in avantaj la vestiare. La cateva minute de la reluare, gazdele se distanteaza din nou la trei goluri (18 – 15), scor la care Zalaul ramane in doar patru jucatoare de camp.

Chiar si in aceste conditii, Holhos si compania revin senzational, restabilind egalitatea la 18 in minutul 40, iar doua minute mai tarziu au reusit sa treaca pentru prima data in avantaj, prin Ecaterina Nita. Ultimul sfert de ora i-a apartinut Zalaului, care a avut de doua ori un avans de trei goluri (22 – 25 in minutul 54 si 23 – 26 in minutul 58). Gazdele s-au apropiat insa la un gol in minutul 59, iar cu cateva secunde inainte de final au beneficiat de o lovitura de la noua metri. A fost faza care a declansat scandalul de la finalul partidei.

Lovitura a fost executata de Ancuta Lipan, care a trimis balonul direct in poarta, dar golul a fost anulat pe motiv ca handbalista Buzaului s-a desprins de pe podea in momentul aruncarii la poarta. Imediat, toata banca echipei gazda, dar si jucatoarele din teren s-au napustit asupra arbitrilor cerandu-le explicatii. Nici spectatorii nu au fost mai linistiti, fiind la un moment dat la un pas de a sari chiar si la jucatoarele de la HC Zalau. A fost nevoie de interventia fortelor de ordine pentru a fi protejate, fiind nevoite sa astepte in teren mai bine de o jumatate de ora pentru a putea parasi sala in siguranta.

Spectatorii au avut un comportament huliganic. Ne-au scuipat aproape tot timpul, iar crainicul salii i-a incitat pe toata perioada meciului. La final am fost neovoiti sa asteptam 40 de minute pentru a putea parasi sala in siguranta. Probabil voi face si un raport despre ce a fost acolo, a declarat Gheorghe Tadici. Referitor la jocul echipei sale, acesta a precizat: Momentul psihologic al meciului a fost la scorul de 18 – 15, cand noi am avut doua jucatoare eliminate dar tot am reusit sa egalam si sa trecem in avantaj.

Am gestionat insa prost finalul de joc. Nu am reusit sa tinem mingea, iar Molfea a ratat in minutele 57 si 59, singura cu portarul. Este bine insa ca am reusit sa castigam pana la urma. Toata echipa s-a straduit sa obtina victoria, insa un aport deosebit l-a avut Nichita. Evolutii bune au avut si Czeczi, Holhos, Ciuciulete si Babeanu, care a revenit dupa noua luni de pauza. In afara de Valcea si Constanta, Buzaul va fi o nuca greu de spart pe teren propriu in acest sezon. Le felicit pe fete pentru victorie si sper sa abordeze cel putin la fel si meciul de sambata. Gruparea zalauana va primi sambata vizita echipei HC Dunarea Braila, intr-un meci contand pentru etapa a doua a turului.

Actionarii echipei HC Zalau: Consiliul Judetean Salaj, Primaria si Consiliul Local Zalau, Inserco, Ceramica. Sponsori: Riposta&Ritorsa Simleu Silvaniei, Magura Simleu Silvaniei, Grupul Simex Simleu Silvaniei, Ady Com, Comigex, Vidalis Holding, Complex Severus, Hotel Porolissum, Centogroup, BrilliantPlaza, Group Metal Trading SRL Zalau, Salvosan Ciobanca, Hanul Drumetilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »