Vicepreşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, prezent la stagiul organizat de CS Seiko Zalău

CS Seiko Zalău, club înfiinţat la începutul acestui an de karateka Călin Marincaş, unul dintre cei mai valoroşi sportivi ai judeţului, a obţinut o serie de rezultate notabile opt luni de la înfiinţare. În luna mai, conducătorul acestui club a cucerit şi primul titlu naţional pentru CS Seiko Zalău, fiind medaliat cu aur în proba de kata din cadrul Campionatului Naţional de Karate Tradiţional Shotokan Fudokan.
În această lună s-a desfăşurat la Oradea şi Campionatul Naţional de Karate Tradiţional rezervat copiilor, eveniment la care au participat peste 250 de sportivi din României, printre care şi reprezentanţi ai CS Seiko Zalău.
Sportivii pregătiţi de Călin Marincaş au avut o comportare onorabilă, obţinând două locuri doi şi şapte clasări pe treapta a treia a podiumului.
La categoria copii 1, Nemeti Zoltan a fost medaliat cu argint la kata individual, iar Solyom Szilard a obţinut aceeaşi performanţă în proba de kumite. Tot la kumite individual, George Găvriluţ a fost medaliat cu bronz, rezultat obţinut şi la kumite echipe alături de Nemeti Zoltan, Solyom Szilard şi George Bighe.
Tot pe locul trei, dar în proba de kata, s-a situat echipa formată din George Găvriluţ, Solyom Szilard şi Nemeti Zoltan.
La copii 2, Mario Cordiş a fost medalit cu bronz în proba de kata individual, iar la kumite, acelaşi loc a fost ocupat de Adrian Pop.
Echipa de copii 3 a clubului Seiko Zalău, alcătuită din Maia Nicoară, Maia Vereşezan şi Bianca Prunea, s-a situat pe locul trei, clasare obţinută şi de Leon Teglaş la kata individual în cadrul categoriei copii 4.
Pentru sportivii clubului zălăuan urmează Campionatul Mondial şi Cupa Mondială de Karate Tradiţionale, ambele programate la Cluj-Napoca, în perioada 4 – 5 noiembrie. În acest sens, antrenorul Călin Marincaş a organizat sâmbătă un stagiu de pregătire la Zalău, eveniment la care a fost prezent şi Simo Janos, vicepreşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional.
„A fost un stagiu foarte util pentru copiii clubului nostru. Scopul a fost de a le oferi posibilitatea sportivilor să vadă şi o altă metodă de antrenament, tocmai de aceea l-am invitat pe sensei Simo Janos. Mulţi dintre copiii prezenţi la stagiul de sâmbătă vor participa la Cupa Mondială de la Cluj. Îmi doresc să mai organizez astfel de evenimente în viitor, mai ales că prezenţa vicepreşedintelui FRTM a avut un impact foarte mare asupra copiilor”, ne-a declarat Călin Marincaş.

Leave a Comment