Vicecampioana, victorie fără emoţii în ultima deplasare a returului

Dinamo Bucureşti – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (26 – 28, 19 – 25, 17 – 25)

Volei Municipal Zalău s-a impus în minimum de seturi sâmbătă după-amiaza, în cadrul ultimei deplasări din sezonul regulat. Formaţia de la poalele Meseşului a câştigat cu scorul de 3 – 0 partida susţinută pe terenul echipei Dinamo Bucureşti, grupare situată pe penultima poziţie în clasament.
Gazdele au ţinut pasul cu vicecampioana României doar în primul set, care s-a decis în prelungiri, unde zălăuanii s-au impus cu 28 – 26. Celelalte două seturi au fost controlate de la un capăt la altul de echipa de la poalele Meseşului.
Dinamoviştii au ajuns până la punctul 19 în parţialul secund, iar în ultimul set s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor, 25 – 17 pentru Volei Municipal Zalău.
Voleibaliştii zălăuani i-au dedicat victoria din capitală trăgătorului secund, Marian Bala, care a împlinit vineri vârsta de 26 de ani. Acesta a avut la final şi o surpriză. Mama coordonatorului de la Zalău, Filip Constantin, care locuieşte în Bucureşti, i-a pregătit lui Bala un tort cu mesajul: „O surpriză pentru viitorii campioni de la Zalău. Special pentru Marian Bala”.
După victoria de la Bucureşti, Volei Municipal Zalău a egalat la puncte liderul Universitatea Craiova, care are un meci mai puţin disputat.
În ultima rundă a sezonului regulat, zălăuanii vor primi vizita echipei de pe locul nouă, Volei Club Municipal Piatra Neamţ.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Tarţa, Răzvan Olteanu, Cornel Miron, Rareş Bălean şi Filip Constantin.
Rezultatele complete din penultima etapă a returului: CVM LPS Piatra Neamţ – Unirea Dej 3 – 1, Dinamo Bucureşti – Volei Municipal Zalău 0 – 3, CSM Bucureşti – Tricolorul Ploieşti 3 – 0 şi Tomis Constanţa – Volei Club Caransebeş 0 – 3. Partida dintre Arcada Galaţi şi „U” Cluj se dispută duminică, de la ora 17, iar derby-ul dintre Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Universitatea Cluj este programat luni, de la ora 17.

Leave a Comment