Verificare utila pentru Campionatul National

Magazin Salajean 24 ianuarie 2012 0

Verificare utila pentru Campionatul NationalCu trei saptamani inaintea desfasurarii Campionatului National de box, la feminin, pugilistele de la Clubul Sportiv Municipal Zalau au participat la prima gala amicala din acest an, Cupa de Iarna, desfasurata vineri si sambata, la Baia Mare. Au fost prezenti aproximativ 65 de sportivi, care au boxat la juniori, tineret si seniori, de la CSM Baia Mare, CSS 2 Baia Mare, CSM Cluj, Crisul Oradea si CSM Zalau.

Clubul condus de Silviu Muresan a avut 19 reprezentanti, majoritatea fete, sportivii fiind pregatiti de antrenorii Ioan Dragos si Ioan Popa.

Dintre cei noua sportivi pregatiti de Ioan Dragos, cele mai bune evolutii le-au avut Sorana Salajean, Elekes Kinga si Andreea Bulz, prima sustinand un meci, iar ultimele doua urcand in ring atat vineri, cat si sambata. Chiar daca a fost primul concurs pentru ele, evolutii bune au avut si junioarele Naomi Ciurte, Ana Maria Rusu si Bianca Stirb.

Ioan Dragos a avut si trei pugilisti la aceasta competitie: Raul Pop, Razvan Calota si Kovacs Csaba. Chiar daca concursurile pentru baieti sunt programate mai tarziu decat ale fetelor, i-am dus pe cei trei sportivi la Baia Mare, pentru ca ne dorim sa obtinem rezultate bune cu ei, in acest an, a precizat antrenorul de box de la CSM Zalau.

Ioan Popa a participat cu zece sportive: Flavia Iacob, Mihaela Pausan, Gabriela Inte, Alina Stirb, Adelina Papita, Cosmina Farcas, toate sustinand doua meciuri, Ancuta Salajan, Vadas Renata, Torkos Henrieta si Diana Chis, fiecare urcand o singura data in ring. Toate au avut evolutii bune, acestea avand la activ diverse concursuri amicale si oficiale.

Cei doi antrenori s-au aratat indignati de faptul ca Federatia Romana de Box a schimbat data desfasurarii Campionatului National la feminin, acesta fiind programat mult mai devreme decat in anii anteriori. Competitia trebuia sa aiba loc in aprilie, iar acum au schimbat-o si au pus-o in luna februarie. Sportivilor le ramane foarte putin timp pentru a se pregati. Nationalele au loc in februarie, dupa care, urmatoarea competitie oficiala, Cupa Romaniei, este programata spre finalul anului, iar in aceste conditii este foarte greu sa investesti si sa-i pregatesti pe sportivi, este de parere antrenorul Ioan Popa.

Editia din acest an a Campionatului National de box, la feminin, este programata in perioada 12 – 18 februarie, la Buzau, pana la acea data, sportivii de la CSM Zalau urmand sa mai sustina cateva meciuri de verificare in sala de antrenament de la CSM Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »