Vasile Jula si Vasile Stancel, alaturi de fostele glorii ale Universitatii Cluj

Magazin Salajean 19 octombrie 2011 0

Vasile Jula si Vasile Stancel, alaturi de fostele glorii ale Universitatii Cluj

Dupa National Arena, inaugurat in urma cu o luna, cu prilejul partidei dintre Romania si Franta, peste 27.000 de spectatori, majoritatea clujeni, au fost prezenti saptamana trecuta la inaugurarea Stadionului Cluj Arena.

Noua Arena a clujenilor a fost inaugurata printr-un meci amical intre Universitatea Cluj si Kuban Krasnodar, meci pierdut, din pacate, de sepcile rosii cu un categoric 0 – 4.

Intalnirea dintre cele doua formatii a fost precedata insa de un spectacol, prin care s-a dorit readucerea in prim-plan a fostelor glorii ale Universitatii Cluj, invitate si ele la eveniment.

Alaturi de cei care au scris istorie pentru U Cluj incepand cu anii 1940 si pana in 1990 s-a aflat si actualul fundas al echipei FC Zalau, Vasile Jula, dar si Vasile Stancel, cel care in 1970, in partida dintre U Cluj si FC Arges, a evoluat fara greseala, facandu-l pe marele si regretatul Dobrin sa se simta mic timp de 90 de minute.

Filarmonica Cluj a intonat imnurile clubului, compuse de-a lungul anilor, timp in care cele 50 de foste glorii, printre care Lazareanu, Campeanu, Meszaros, Muzsnai, Stancel, Mare, Maris, Munteanu, Jula, Predatu, Popescu, Ritli, Dulca, Vadana, Bagiu, Prunea si Banceu, au defilat in fata celor peste 27.000 de spectatori.

A fost un gest foarte frumos din partea organizatorilor, de a ne invita la inaugurarea acestei Arene. Sincer, am ramas surpins de gestul celor de la Universitatea Cluj. Stadionul este unul superb, pe care orice jucator cred ca si-ar dori sa evolueze, a declarat Vasile Jula.

Vasile Jula a inceput fotbalul chiar la U Cluj, la varsta de zece ani, debutand la echipa de seniori la varsta de 17 ani. A fost imprumutat un sezon la Armatura Zalau, 1993 – 1994, dupa care s-a intors la Universitatea, pentru care a jucat pana in 2000, cand a plecat la Gloria Bistrita. Dupa patru ani s-a transferat la CFR Cluj, imbracand tricoul feroviarilor timp de trei ani – cea mai frumoasa perioada din cariera sa de fotbalist. Din postura de jucator al CFR-ului a fost convocat si la echipa nationala, in 2006, pentru meciul cu Finlanda, din preliminariile Campionatului Mondial din 2006.

Nascut la Aiud, Stancel nici nu a apucat sa-si cunoasca bine orasul ca fotbalul l-a si catapultat la Cluj. La Universitatea insa a evoluat doar un an, transferandu-se in 1970, la sfatul prietenului sau Alexa Uifaleanu. De la U Cluj a ajuns la Baia Mare, fiind antrenat de Florin Halagian. A plecat de la U din cauza unor probleme personale, insa i-a parut rau ca a lasat in urma o echipa atat de unita si de iubita.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »