Vaida Andrei, comemorat de fostele glorii ale Armaturii Zalau si Universitatii Cluj

Magazin Salajean 25 octombrie 2011 0

Vaida Andrei, comemorat de fostele glorii ale Armaturii Zalau si Universitatii ClujStadionul Municipal din Zalau a gazduit sambata dupa-amiaza o partida de fotbal intre fostele glorii ale echipelor Armatura Zalau si Universitatea Cluj, meciul fiind organizat in memoria celui care a fost Vaida Andrei, unul dintre cei mai iubiti si apreciati jucatori de la Armatura Zalau, in anii 70 – 80.

Daca anul trecut, cand a fost organizata prima partida de fotbal in memoria lui Vaida Andrei, fostele glorii au avut ghinionul de a evolua pe o ploaie torentiala, vremea a fost destul de favorabila in acest an, chiar daca vineri si in dimineata dinaintea meciului plouase.

Pentru a nu se isca discutii la final, cele doua echipe au incheiat meciul la egalitate, 4 – 4, dupa ce la pauza scorul era tot egal, 2 – 2.

Scorul a fost deschis de clujeni, prin patronul echipei Sanatatea Cluj, Aurelian Ghisa, insa zalauanii au restabilit egalitatea la scurt timp, prin Grigore Pascuta, din lovitura de pedeapsa. Acelasi Aurelian Ghisa a marcat pentru 1 – 2 si tot Pascuta a fost cel care a restabilit egalitatea, tot dintr-o lovitura de la 11 metri. Alin Banceu a inscris urmatoarele doua goluri pentru Universitatea Cluj, insa, pana la final, Armatura a restabilit egalitatea prin Alexandru Pop si Pascuta.

Fiind colegul nostru atatia ani, un om extraordinar, ne-am gandit anul trecut sa organizam in fiecare an un meci in memoria celui care a fost Vaida Andrei. A fost un om care s-a daruit fotbalului atata timp cat a fost printre noi. Am reusit si in acest an sa organizam o partida de fotbal si speram sa o putem organiza si pe viitor, a declarat la final Vasile Stancel.

Vaida Andrei a venit pe meleagurile Zalaului in vara anului 1975, impreuna cu Zoli Ardelean si Ioan Fabian, dupa ce si-a petrecut junioratul la Olimpia Satu Mare, unde a si fost promovat in scurt timp la echipa de seniori. A mai jucat la Somesul Satu Mare si Victoria Carei.

Meciul a fost arbitrat la centru de Mihai Timoc, ajutat la cele doua linii de Dan Costin si Cristian Pop.

Cei prezenti la meci, e drept in numar destul de mic, probabil si din cauza vremii, au putut vedea o mare parte dintre fostele glorii ale echipelor Armatura Zalau si Universitatea Cluj, incepand din anii 50 si pana in anii 90. Totusi, ramane un mare semn de intrebare: De ce nu a fost invitat la eveniment si Vasile Jula, care a evoluat ani buni la Universitatea Cluj, echipa la care a si inceput junioratul, dar a trecut si pe la Armatura Zalau, evoluand in prezent la FC Zalau?

FC Armatura Zalau: Cornaci, C. Pop, Petrean, Terhes, F. Pop, Chifa, Ardelean, Bumbut, Pascuta, M. Pasca, V. Muresan, Sebeni, S. Muntean, Nutiu, A. Pop, Morar, Olaru.

Universitatea Cluj: Mogut, Ciucur, Maja, Muresan, Sandru, Radu Sabo, Banceu, Stancel, Romeo Rus, Poraschi, Ciocan, Dorin Rosu, Boca, Ghisa, Liviu Mihai, Marius Muntean, Stancioiu, Dorin Barbu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »