Universitatea Cluj, reprimită în prima divizie a voleiului românesc

Volei Municipal Zalău va evolua împotriva clujenilor în etapa a doua, în data de 14 octombrie, meciul urmând să se desfăşoare la Cluj. Returul este programat în 16 decembrie, la Zalău.

Promovată în Divizia A1 în vara anului trecut, Ştiinţa Bacău a rezistat doar un sezon pe prima scenă a voleiului românesc. Deşi a ocupat locul nouă la finalul ediţiei trecute, o poziţie care i-a permis să rămână în Divizia A1, formaţia băcăuană a fost nevoită să se retragă din competiţie în această săptămână, după ce autorităţile locale din Bacău au alocat o sumă insuficientă pentru ca echipa de volei să poată activa în prima divizie şi în sezonul următor.
În aceste condiţii, Federaţia Română de Volei a acceptat revenirea echipei Universitatea Cluj în primul eşalon, formaţie ce a ocupat locul 11 la finalul sezonul trecut, prima poziţie retrogradabilă, ultimul loc fiind ocupat de Volei Club Municipal Piatra Neamţ.
Informaţia a fost confirmată şi de antrenorul „studenţilor” clujeni, Romeo Lotei.
„În această dimineaţă ni s-a confirmat faptul că vom putea evolua şi în sezonul viitor în Divizia A1. Timpul este scurt până la începerea campionatului, astfel că va trebui să ne miscăm rapid în ceea ce priveşte efectuarea unor transferuri. Va trebui să programăm şi câteva jocuri de verificare până la începerea campionatului”, a precizat Lotei.
Volei Municipal Zalău urma să evolueze în etapa a doua pe terenul Ştiinţei Bacău, însă, în urma deciziilor luate în această săptămână, se va deplasa la Cluj, partida cu Universitatea fiind programată în data de 14 octombrie. Returul este programat în 16 decembrie, la Zalău, în cadrul ultimei etape din acest an.

Leave a Comment