Unirea Mirşid şi Rapid Jibou, finalistele Cupei României

Meciuri disputate în cadrul celor două semifinale ale fazei judeţene din Cupa României la fotbal. Unirea Mirşid a întâlnit pe teren propriu Dumbrava Gîlgău, în timp ce Rapid Jibou s-a deplasat la Buciumi pentru disputa cu formaţia locală, Cetatea, echipa surpriză din această fază a competiţiei.
Meciul de la Mirşid a început mai bine pentru echipa vizitatoare, Dumbrava Gîlgău, elevii antrenaţi de Marius Paşca conducând cu scorul de 2 – 0, prin reuşitele lui Flaviu Porumb şi Marius Rus. Mirşidul a redus din handicap până la pauză, prin Ciprian Pavel, iar partea secundă a fost controlată de gazde. Ciprian Pavel a mai înscris de două ori pentru Unirea Mirşid, la fel ca Mihai Bode, iar pe lista marcatorilor şi-a mai trecut numele Maior Istvan. De la oaspeţi, a redus din handicap Flaviu Porumb, în minutul 89, scorul final devenind 6 – 3 în favoarea echipei Unirea Mirşid.
Cetatea Buciumi a cedat cu greu în faţa Rapidului din Jibou. Jucătorii antrenaţi de Dan Lucaciu au condus la pauză cu scorul de 1 – 0, prin reuşita lui Răzvan Lazăr, însă, în minutul 64, Ciprian Roja a restabilit egalitatea, după ce a transformat o lovitură de pedeapsă. Scorul era egal şi la finalul timpului regulamentar, 1 – 1, astfel că au urmat cele două reprize de prelungiri. Partida a fost foarte aproape de a se decide la loviturile de peadeapsă, însă, echipa din Jibou a reuşit să marcheze golul victoriei în minutul 119, prin Alex Turcu, obţinând astfel calificarea în finala Cupei României.

Leave a Comment