Unirea Mirşid, la două jocuri de Liga III-a

Echipa devenită în acest an, în premieră, campioana judeţului Sălaj la fotbal, va susţine două partide de baraj împotriva campioanei judeţului Maramureş, Viitorul Ulmeni. Prima manşă este programată sâmbătă, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare, iar returul, în 25 iunie, la Popeni.

După un an de la înfiinţare, perioadă în care a evoluat în Liga a V-a, Unirea Mirşid a promovat în al patrulea eşalon, iar la finalul acestui sezon, după trei ani în Liga a IV-a, formaţia antrenată de Marius Cozma a devenit, în premieră, campioana judeţului Sălaj. Titlul judeţean nu le-a fost de ajuns celor de la Mirşid, aceştia câştigând sâmbăta trecută şi Cupa României, după ce au învins cu scorul de 6 – 3 Rapid Jibou.
Pentru campioana Sălajului, adevăratul test abia acum începe, Mirşidul fiind nevoită să treacă de campioana Maramureşului, Viitorul Ulmeni, pentru a promova în Liga a III-a. Formaţia maramureşeană a câştigat cu scorul de 2 – 1 finala judeţeană cu Avântul Bârsana, iar antrenorul Petru Ilieş, zălăuan de origine, a afirmat că echipa sa porneşte cu prima şansă.
„Majoritatea jucătorilor pe care-i avem în lot sunt foşti fotbalişti la nivelul Ligii a II-a, o parte dintre ei au evoluat şi în Liga I, chiar şi în cupele europene. Şi Unirea Mirşid are o echipă bună, dar sper ca noi să tranşăm soarta promovării încă din partida tur. Vom juca pe Stadionul Municipal din Baia Mare, ceea ce nouă ne convine, având în vedere că avem jucători cu experienţă. Nu ştiu ce va fi în continuare dacă vom reuşi să promovăm, dar, în acest moment, cel mai important este să ajungem în Liga a III-a”, ne-a declarat Petru Ilieş.
Născut în Zalău, antrenorul Ulmeniului a evoluat la grupele de juniori ale Armăturii Zalău, dar şi la Chimia Zalău, după care a plecat în Statele Unite ale Americii, stabilindu-se în Chicago. S-a căsătorit cu o băimăreancă, s-a stabilit în Baia Mare, iar de câţiva ani susţine fenomenul fotbalistic. A fost finanţatorul echipei Spicul Ardusat, iar de câţiva ani susţine formaţia din Ulmeni, unde a reuşit să adune cei mai buni jucători din judeţul Maramureş.
„Viitorul pentru noi ar putea fi unul frumos, mai ales că FCM Baia Mare se desfiinţează, dar, pentru acest lucru, este nevoie de susţinerea autorităţilor locale, fiindcă, de unul singur, nu am cum să ţin o echipă în Liga a III-a”, a mai precizat Ilieş.
Călin Bereschi, primarul comunei Mirşid, speră ca echipa pe care o finanţează să facă o figură frumoasă la cele două jocuri de baraj, cu toate că, a recunoscut că Unirea nu va putea fi susţinută în Liga a III-a doar din bani de la Consiliul Local.
„Viitorul Ulmeni este o echipă bună, dar şi noi am demonstrat că suntem o echipă puternică. Sper ca băieţii să se mobilizeze şi să facă o figură frumoasă, după care, vom stabili ce vom face în continuare. Un lucru este clar, fără câţiva sponsori, echipa nu va putea fi susţinută în Liga a III-a doar din bani de la Primărie”, a afirmat Bereschi.
Unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai maramureşenilor este Ciprian Danciu, fost jucător la Dinamo Bucureşti, Universitatea Craiova, Astra Ploieşti, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Gloria Bistriţa, iar cea mai mare perioadă a carierei şi-a petrecut-o la FC Baia Mare.
Partida tur dintre Viitorul Ulmeni şi Unirea Mirşid este programată sâmbătă, începând cu ora 18, pe Stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare.

Leave a Comment