Unirea Mirşid câştigă şi la Comisia de Disciplină derby-ul cu Dumbrava Gîlgău

Unirea Mirşid rămâne la două puncte în spatele liderului CS Barcăul Nuşfalău, după ce Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal a decis marţi ca rezultatul din prima etapă, din meciul cu Dumbrava Gîlgău, să rămână neschimbat, 4 – 2. Echipa din Gîlgău a depus o contestaţie pentru un jucător care a trecut de la juniori la seniori fără să-şi schimbe legitimaţia, iar în acest caz, conducerea clubului Dumbrava spera să câştige meciul la „masa verde”.
„Ca antrenor, nu aş vrea să mă implic foarte mult în acest subiect. Am stabilit împreună cu persoanele din conducere că eu mă voi ocupa doar de partea de antrenorat. Există, însă, capitolul 13 în ROAF, litera g, în care se specifică faptul că o echipă nu este obligată să schimbe carnetul unui jucător la terminarea perioadei de juniorat, dar, dacă echipa adversă face contestaţie, se pierde meciul cu 3 – 0. Observatorul sau un arbitru nu poate să interzică unui astfel de jucător să evolueze într-o partidă”, a declarat Marius Paşca.
De cealaltă parte, antrenorul echipei din Mirşid, Marius Cozma, susţine că reprezentanţii cluburilor afiliate la AJF Sălaj au hotărât la Adunarea Generală din vara anului trecut ca echipele să nu fie obligate să schimbe carnetele jucătorilor în momentul în care aceştia îşi încheie perioada de juniorat.
„La Adunarea Generală din vara anului trecut, am stabilit de comun acord, toţi reprezentanţii cluburilor, să nu fim obligaţi să schimbăm legitimaţiile jucătorilor în momentul în care aceştia ajung la nivel de seniori. Îmi pare rău că cei de la Dumbrava Gîlgău nu mai recunosc sau nu-şi mai aduc aminte de acest lucru, dar cred că este o normalitate faptul că rezultatul din teren a rămas neschimbat”, a afirmat Marius Cozma.
În urma deciziei Comisiei de Disciplină, Unirea Mirşid rămâne pe poziţia secundă în Liga a IV-a, cu 37 de puncte, iar Dumbrava Gîlgău ocupă locul cinci, cu 31 de puncte.

Leave a Comment