Una calda, una rece pentru nationala masculina de volei

Magazin Salajean 15 iunie 2010 0

Una calda, una rece pentru nationala masculina de volei

Echipa nationala a Romaniei a sustinut la finalul saptamanii trecute cea de-a doua etapa din cadrul Ligii Europene la volei masculin, intalnind vineri si duminica, in Sala Sporturilor din Constanta, reprezentativa Slovaciei. Daca in primul meci, tricolorii i-au invins dupa numai trei seturi pe voleibalistii slovaci, in cea de-a doua partida, oaspetii s-au impus in tie-break. Astfel, in primul meci, scorul final pe seturi a fost 25 – 21, 25 – 23 si 25 – 18, insa adversarii nostri au luptat pentru fiecare minge, mai ales in primele doua seturi.

Selectionerul Stelian Moculescu a mizat pe aceeasi formula de echipa utilizata in precedentele meciuri oficiale jucate in aceasta primavara, printre care s-au aflat si doi jucatori de la Remat, in timp ce Slovacia a utilizat multi tineri in formatia de start si doar doi titulari din echipa care obtinea in luna mai calificarea la Campionatele Europene. Astfel, Romania a inceput in formula de baza cu: Bartha, Chitigoi, Began, Stancu, Voinea, Borota si Feher – libero.

Din pacate, in cea de-a doua partida, desfasurata duminica, Romania a pierdut la capatul a cinci seturi in fata Slovaciei, suferind astfel prima infrangere din Liga Europeana. Dupa 2 – 0 pentru Romania, tricolorii au cedat inexplicabil in urmatoarele doua seturi, 22 – 25, 15 – 25, fiind nevoie de setul decisiv pentru a se stabili invingatoarea. Din pacate, slovacii s-au impus cu 15 – 13 si in setul cinci, inregistrand a doua victorie in Liga Europeana.

In a doua partida, pentru Romania au evoluat: Bartha, Lica, Began, Laza, Voinea, Borota si Feher – libero. Au mai jucat: Stancu, Dumitrache, Chitigoi si Calin – libero.

Clasament Grupa A

1. Romania 4 3 1 11 – 6 7p

2. Marea Britanie 4 2 2 8 – 6 6p

3. Slovacia 4 2 2 6 – 9 6p

4. Spania 4 1 3 6 – 10 5p

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »