Un zălăuan de 9 ani aspiră la titlul de campion naţional la karting

Kartingul este un sport cu care Sălajul a fost foarte familiarizat până în urmă cu câţiva ani, existând tradiţie în acest sport atât înainte de 1989, cât şi după Revoluţie. Şimleuanul Nagy Otto şi Zălăuanul Adrian Todoran sunt ultimii sălăjeni care au devenit campioni naţionali la karting. Se întâmpla în 2012, fiind, de altfel, şi primii sălăjeni campioni naţionali în acest sport de după Revoluţie. Din 2013, după organizarea unor concursuri de karting la Şimleu Silvaniei, dar şi a unui eveniment intitulat „Gala Campionilor la Karting”, despre acest sport nu s-a mai prea ştiut la nivel de judeţ.
A venit acum rândul lui Alexandru Rad să fie atras de karting, un tânăr de doar 9 ani, ale cărui calităţi au fost depistate pe un circuit de la Satu Mare. Impresionaţi de felul în care stăpânea şi mânuia kartul, antrenorii unui club profesionist din Târgu Secuiesc le-au cerut părinţilor să-l ducă pe Alexandru la club pentru o testare mai amănunţită. Aşa se face că zălăuanul de 9 ani evoluează astăzi pentru CSS Skat Kart Târgu Secuiesc, participând în perioada 19 – 21 iunie la prima competiţie în calitate de reprezentant al acestui club. Zălăuanul a luat startul la prima etapă din cadrul campionatului Romanian Karting Masters, participând la categoria Mini Rok. Următoarele două etape vor avea loc la Prejmer (Braşov), iar etapa a patra, chiar la Târgu Secuiesc, urmând ca runda a cincea să se desfăşoare la Bucureşti, la fel ca prima etapă.
Viktor Ştefan, unul dintre antrenorii clubului CSS Skat Kart Târgu Secuiesc, susţine că Alex pare un copil timid la prima vedere, dar care se transformă radical în momentul în care ajunge la bordul unui kart. Tânărul pilot de karting se deplasează de două, chiar de trei ori într-o lună la Târgu Secuiesc, pentru a putea lua parte la câteva antrenamente. Deşi pare un efort destul de mare atât din partea lui, cât şi din partea părinţilor, Alexandru Rad visează să ridice într-o zi deasupra capului trofeul de campion naţional.
Cea de-a doua competiţie la care a luat startul Alexandru Rad a fost programată duminică, la Bucureşti, prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Karting, zălăuanul concurând tot la Clasa Mini Rok.

Leave a Comment