Un zălăuan a devenit vicecampion naţional la fotbal

Bogdan Unguruşan s-a clasat pe locul doi în Liga I, cu CS Pandurii Târgu Jiu, obţinând cea mai notabilă performanţă din carieră, la nivel de seniori

După ce în urmă cu doi ani, şimleuanul Liviu Antal a devenit campion al României cu Oţelul Galaţi, un alt fotbalist sălăjean se poate mândri, în acest an, cu o performanţă notabilă. Zălăuanul Bogdan Unguruşan a devenit vicecampion al României cu Pandurii Târgu Jiu, formaţie la care s-a transferat în luna martie a anului trecut.
Pentru fundaşul zălăuan este cea mai notabilă performanţă la seniori, având în vedere că la juniori a devenit cu Universitatea Cluj chiar campion al României. „Este o performanţă extraordinară atât pentru mine, cât şi pentru club. La începutul campionatului, nimeni nu ne dădea nicio şansă la un loc de cupă europeană, dar am demonstrat că ne merităm poziţia pe care am ocpuat-o la finalul acestui sezon. Este cea mai mare performanţă pentru mine la nivel de seniori”, ne-a declarat Unguruşan.
Chiar dacă va avea, în premieră, şansa de a evolua în Europa League, fundaşul zălăuan nu ştie dacă se va afla în lotul gorjenilor şi în sezonul viitor. „Contractul meu cu Pandurii expiră în data de 30 iunie şi nu ştiu încă ce voi face pe viitor. Au fost ceva discuţii în acest sens, dar se va şti cu exactitate după data de 14 iunie, când vor relua pregătirea”, a mai afirmat fotbalistul zălăuan.
Bogdan Unguruşan a început fotbalul la CSS Zalău, primul său antrenor fiind Gheorghe Bumbuţ. Pentru o perioadă scurtă a fost împrumutat la juniorii echipei Armătura Zalău, dar pasul spre Universitatea Cluj avea să-l facă tot de la CSS Zalău. Cu juniorii „şepcilor roşii” a devenit campion naţional, după care s-a transferat la formaţia maghiară, MTK Budapesta. Pentru fundaşul zălăuan a urmat o perioadă „neagră”, Unguruşan fiind la un pas de a nu mai putea juca fotbal, după ce medicii l-au depistat cu o boală gravă la femurul drept: osteom osteoid.
Timp de doi ani a stat departe de „dreptunghiul verde”, fiind reactivat de Leo Grozavu, chiar naşul său de cununie, în 2004, la Armătura Zalău. La echipa zălăuană a jucat un an, după care s-a transferat la „U” Cluj, formaţie la care a evoluat până în luna martie a anului trecut.

Leave a Comment