Un titan al artelor marţiale din România va fi prezent în acest weekend la Zalău

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău va fi gazda unui eveniment deosebit la finalul acestei săptămâni. Clubul Sportiv Dani-San Zalău organizează un seminar de karate shotokan, invitat special fiind Adrian Popescu-Săcele (8 DAN), unul dintre pionierii karateului din România. Acesta practică artele marţiale dinainte de 1989, când această ramură sportivă era considerată subversivă de regimul comunist.
În vârstă de 66 de ani, Popescu-Săcele a iniţiat în 1990 prima structură oficială de karate din ţară, Liga Universitară Shotokan Fudokan Braşov. Adrian Popescu-Săcele este preşedintele Federaţiei Române de Karate şi vicepreşedintele Federaţiei Mondiale de Karate Shotokan.
„Este o onoare pentru clubul nostru să avem un astfel de personaj alături de noi, mai ales că, din informaţiile pe care le deţin, cred că este prima prezenţă a maestrului Adrian Popescu-Săcele în oraşul nostru. Am dorit de mult timp să organizeze un astfel de eveniment, iar acum a venit momentul. Sper se simtă bine toţi invitaţii şi să iasă un eveniment frumos”, ne-a declarat Dan Chiş, antrenorul şi preşedintele CS Dani-San Zalău.
Seminarul de la Zalău va conţine patru antrenamente, prima şedinţă tehnică fiind programată vineri după-amiaza, la ora 18. Sâmbătă vor avea loc două antrenamente, primul de la ora 10, iar al doilea de la ora 17, urmând ca duminică, începând cu ora 10, să se desfăşoare ultimul antrenament.
Alături de reprezentanţi ai clubului Dani-San, la evenimentul de la Zalău vor mai fi prezenţi sportivi din Botoşani, Cluj şi Târgu Secuiesc.

Leave a Comment