Un nou concurs de ciclism în Sălaj

După aproape cinci luni de la desfăşurarea celei de-a II-a ediţii a competiţiei „Sălaj Velo Tur”, Castrul Roman „Porolissum” va fi gazda unui nou concurs de ciclism.
Consiliul Judeţean Sălaj, în parteneriat cu Asociaţia de Ciclism Prahova organizează sâmbătă, 21 octombrie, „Porolissum CX Challenge Ciclocros”, competiţie de ciclism ce face parte din prima ediţie a „Cupei Naţionale a României de Ciclocros”.
Competiţia are anumite aspecte comune ciclismului pe şosea şi concursului de Mountain Bike. Este un concurs de tranziţie între sezonul de vară şi cel de iarnă.
Ciclocrosul presupune pargurgerea unui traseu de tip circuit pe o lungime minimă de 2,5 kilometri şi maximă de 3,5 kilometri, atât pe bicicletă, cât şi pe lângă aceasta, pe obstacole naturale sau artificiale, cu curbe line şi strânse, pe suprafaţă dură sau moale, asfalt, beton, iarbă, noroi sau nisip, totul conceput dintr-un punct de vedere dual, atât al sportivului, cât şi al spectacolului.
Traseul presupune un circuit creativ, conceput pentru a testa iscusinţa şi pregătirea sportivilor într-un mediu sigur, desenat în interiorul spaţiului deţinut de Consiliul Judeţean Sălaj în Castrul Roman. Nu vor fi percepute taxe de înscrisre pentru sportivii legitimaţi din Sălaj.
Bicicletele admise vor fi doar cele de ciclocors (cadru specific, drop-bar, exclus modele cu ghidon drept, care vor avea categorie separată MTB), obligatoriu roţi de 28″, profile speciale CX şi limitare de greutate conform Union Cycliste Internaţionale. Bicicletele vor fi supuse verificării aleatorii din partea organizatorilor.
Sportivii vor beneficia de hrană oferită de organizatori, iar persoanele participante trebuie să se supună regulilor de bună conduită socială şi fair-play sportiv.
Concursul este rezervat cadeţilor, juniorilor, tineretului şi seniorilor, având drept de participare atât amatori, cât şi sportivi profesionişti, premierea urmând a fi făcută pe categorii de vârstă.
Copiii sub 18 aani sunt obligaţi să se prezine la înscrierea însoţiţi de un părinte/tutore/antrenor, care îşi va asuma pe proprie răspundere că minorul va lua startul într-o astfel de competiţie.
Primul start va avea loc la ora 11, urmând a intra în concurs copiii, cadeţii şi juniorii, iar de la ora 12, se va da startul pentru Under 23, elite şi amatori. La ora 14 se va da startul pentru participanţii la categoria Mountain Bike.

One Thought to “Un nou concurs de ciclism în Sălaj”

  1. Anonim

    participa si functionarul nesimtit Sebastian Ardelean?

Leave a Comment