Un milion de euro pentru rugby-ul romanesc

Magazin Salajean 16 iulie 2008 0

Un milion de euro pentru rugby-ul romanesc

Societatea Romana de Televiziune si Federatia Romana de Rugby au semnat un contract de cedare a drepturilor de transmisiune a meciurilor echipelor nationale, a Diviziei Nationale de rugby si a Cupei Romaniei pe o perioada de 3 ani, valoarea totala a contractului fiind de un milion de euro.

Astfel, pe parcursul celor 3 ani vor fi transmise pe canalele TVR peste 100 de meciuri, adica mai mult de 8.000 de minute de rugby.

Despre acest contract, George Straton, presedintele Federatiei Romane de Rugby, a declarat: Este parteneriatul de care rugby-ul romanesc avea atata nevoie pentru a trece la o noua etapa in ceea ce priveste profesionalizarea acestui sport. Am negociat si am vandut drepturile de televiziune la pachet (echipele nationale, Divizia Nationala de seniori si Cupa Romaniei) deoarece am dorit, in primul rand, sa sustinem cluburile in demersul comun de a creste vizibilitatea rugby-ului. Acum cluburile au posibilitatea sa ofere mai multe beneficii partenerilor, sponsorilor si autoritatilor locale. Sunt convins ca efectele acestui contract vor fi imediate: conditii financiare mai bune pentru jucatori si antrenori, dezvoltarea infrastructurii cluburilor la standardele unei transmisii TV si un campionat mai puternic. Cluburi potente financiar si un campionat puternic reprezinta conditia necesara pastrarii tinerilor jucatori in tara, oferindu-le conditii decente pentru a practica acest sport in Romania. Rezultatul imediat: o echipa nationala competitiva. Am ales TVR, dintre ofertele primite, pentru profesionalismul institutiei si traditia in transmiterea de spectacole rugbystice de cel mai inalt nivel: Rugby World Cup sau Turneul celor 6 Natiuni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »