Un atlet zălăuan a stabilit recordul naţional în proba de 400 de metri

Zălăuanul Robert Parge, fost atlet al Clubului Sportiv Şcolar Zalău, este noul recordman al României în proba de 400 de metri, la tineret. Parge a participat zilele trecute la un concurs în Austria, clasându-se pe locul patru în această probă, fiind depăşit de un sloven, un englez şi un ceh.
Atletul sălăjean a parcurs cei 400 de metri în 47 de secunde şi două sutimi, stabilind noul record naţional la tineret. De mai bine de un an, Robert Parge aleargă pentru clubul Universitatea Cluj, fiind antrenat de Vasile Boboş, fost practicant al probei de 400 de metri şi fost component al lotului naţional. Principalul obiectiv al atletului zălăuan în acest an este calificarea la Campionatul Mondial.
La finalul acestei săptămâni, Parge va lua startul şi în finala Campionatului Naţional de Atletism rezervat categoriilor tineret şi seniori. Peste două săptămâni, zălăuanul va participa şi la Campionatul Balcanic de la Istanbul, unde speră să-şi îmbunătăţească timpul înregistrat la Viena.
„Mă bucur că am reuşit această performanţă şi sper să-mi îmbunătăţesc timpul la Campionatul Balcanic. Îmi doresc să ajung la Campionatul Mondial, mai am nevoie de 32 de sutimi şi cred că pot realiza baremul de calificare”, a precizat sportivul.
În 2017, Robert Parge s-a calificat în semifinalele Campionatului European în proba de 400 de metri, fiind cea mai notabilă performanţă obţinută anul trecut de fostul atlet al CSS Zalău.

Leave a Comment