Turneul de minifotbal pentru amatori -faza nationala, editia a II-a, Iasi 2008

Magazin Salajean 10 iulie 2008 0

Turneul de minifotbal pentru amatori -faza nationala, editia a II-a, Iasi 2008

In perioada 11-13 iulie 2008, se va desfasura la Iasi Faza Nationala a Turneului de Minifotbal pentru Amatori, competitie organizata sub patronajul Federatiei Romane de Fotbal.

La acest turneu national au dreptul de a participa echipele castigatoare ale campionatelor locale sau, in caz de indisponibilitate a acestora, urmatoarele clasate. Anul trecut, in 2007, prima editie a avut loc la Buzau si a reunit urmatoarele echipe: Bacau (FC Nordului, Prolexim), Bistrita (Coroana Turism, Unitaxi Bistrita), Buzau (Aktiv, Consiliul Judetean Buzau), Deva (Avantaje), Iasi (Magic Pizza), Oradea (Piata Bihoreana), Targu Jiu, Timisoara (WMT), Zalau (Macro Impex). Anul acesta vor participa urmatoarele echipe: PROLEXIM Bacau, FRIENDS Bacau, MILANELO Baia Mare, FC ATLETHIC Baia Mare, DESIGN CONSTRUCT Brasov, KRONVEST Brasov, COM FORTUNA Buzau, CONSILIUL JUDETEAN BUZAU, BAD BOYS Carei, ALDOOR-AUTODRIVER Iasi, DINAMO Iasi, TERRAMOLD Iasi, MAGIC Iasi, FC DRACII ROSII TECHES Medias, OZ ER GOLDEN Roman, CITADINA Satu Mare, PITBULII Sebes, GLISSANDO Timisoara, MILAN Targu Mures, MACROGRUP Zalau.

Cele 20 de echipe participante vor fi impartite in 5 grupe a cate 4, in etapa superioara calificandu-se ocupantele primelor pozitii in clasamentele grupelor, precum si primele trei echipe ocupante ale locului doi, cel mai bine clasate, a caror departajare se va face in functie de golaveraj, numarul meciurilor castigate, numarul jocurilor pierdute.

Regulile de desfasurare sunt cele din fotbalul clasic promovat de FIFA si UEFA. Toate competitiile de minifotbal se desfasoara pe teren redus, reprezentat de o structura cu gazon artificial avizat de organismele fotbalistice amintite mai sus.

Informatii utile din regulamentul turneului:

– Legea 3, lit.e) In functie de numarul echipelor inscrise se alcatuiesc 4 sau 5 grupe din care se vor desemna echipele participante in optimi, unde in sistem eliminatoriu se vor desemna echipele din sferturi, semifinale, finala mica si respectiv finala.

– Legea 4, alin.3) Numarul de jucatori pe teren este 5+1

– Legea 4, alin.8) Numarul de jucatori prezenti in cadrul unei echipe pe raportul de joc este de maxim doisprezece.

– Legea 5, alin.1) O echipa NU are dreptul de a mai inscrie jucatori in competitie dupa comunicarea lotului de jucatori catre organizatorii locali.

– Legea 5, alin.2) Jucatorii vor avea asupra lor legitimatiile din campionat si buletinele de identitate.

-Legea 10 – Un jucator care primeste al doilea cartonas galben in cadrul aceleiasi partide sau primeste direct cartonasul rosu este eliminat, iar echipa sa va juca in inferioritate numerica 5 minute.

-Legea 10 – Un jucator este sanctionat daca isi ataca adversarul prin alunecare.

-Legea 13, alin.2) Lovitura de margine se va executa cu piciorul din afara terenului de joc.

-Legea 19, alin.1) Timp de joc: partidele se disputa in doua reprize a cate 20 minute, exceptie fac semifinalele si finalele unde reprizele vor fi de cate 25 minute fiecare.

-Obiectivul acestui turneu este de a reprezenta o faza superioara campionatelor de la nivel local organizate in acest moment in tot mai multe judete ale tarii. Pana acum am depus un efort si un interes constant, alaturi de alti organizatori din tara, cum ar fi cei de la Bacau, Iasi, Timisoara, Zalau, in promovarea si initierea acestor turnee la nivel national, iar acum dorim sa continuam acest proiect demarat anul anterior. Totodata scopul nostru este de a promova si relatiile de prietenie intre echipele, care evolueaza in campionatele de minifotbal pentru amatori desfasurate la nivel local, carora li se ofera astfel posibilitatea de a se intalni si de a socializa.

Principiile care ne reunesc in acest turneu au la baza spiritul de fair-play, de echipa si chiar de dezvoltare a talentului fotbalistic, minifotbalul fiind un sport pentru fiecare dintre noi.

In ceea ce priveste anumite conditii organizatorice, datorita numarului mare de meciuri, partidele se vor desfasura pentru a asigura optimizarea conditiilor de disputare, pe mai multe terenuri in acelasi timp, cu exceptia meciurilor din fazele superioare cand meciurile se vor disputa pe acelasi teren, la ore diferite, asigurandu-se timp suficient de odihna echipelor calificate.

Din Comisia de Organizare a acestui turneu fac parte Razvan Burleanu, Paul Costas, Tiberiu Lajos, Ioan Onicas si multe alte nume cunoscute din lumea fotbalului Gheorghe Burleanu, Dan Tulpan sau Ion Viorel. In acelasi timp inclusiv reprezentantii vietii politice si-au anuntat participarea la acest Turneu National.

Premiile constau in diplome, cupe si echipamente sportive. Se vor premia primele trei echipe clasate la sfarsitul turneului, cel mai bun jucator, cel mai bun portar, premiul fair-play, golgheterul competitiei. Premiile vor fi oferite de catre sponsorul principal al acestei competitii, JOMA SPORT.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »