Trei titluri europene pentru CS Dani-San Zalău

Ediţia din acest an a Campionatului European de Karate-Do a însemnat o nouă reuşită pentru sportivii clubului CS Dani-San Zalău. Evenimentul a adunat aproximativ 800 de sportivi din 19 ţări, care au concurat la 1300 de probe. Sportivii antrenaţi de Dan Chiş au au cucerit 13 medalii, dintre care, trei de aur, patru de argint şi şase de bronz. Rezultatele cele mai bune au fost obţinute de Andrei Chiş, unul dintre fiii antrenorului, care a devenit dublu campion european, iar cel de-al treilea titlu european a fost obţinut de Darius Goron. Andrei Chiş a devenit campion european în probele de kumite open şi kumite shobu ippon, obţinând şi un bronz la lumite shobu sanbon. Darius Goron a devenit campion european la kumite shobu ippon, vicecampion european la shobu sanbon, obţinând şi un bronz la kata individual.

Andrei Creţ a urcat şi el pe podiumul european, cu un argint la kumite shobu ippon şi un bronz la kumite shobu sanbon.

Mezinul delegaţiei, Mihail Chiş, celălalt fiu al antrenorului Dan Chiş, a devenit vicecampion european la kumite shobu ippon şi kumite echipe, obţinând şi trei bronzuri la kumite shobu sanbon, kumite WKF şi kumite open.

„Clubul Dani San Karate Zalau a reusit să performeze, din nou, la o competiţie internaţională. Am avut parte de categorii foarte grele, cu meciuri de intensitate maximă, care s-au câştigat în ultimele secunde. Acest lucru denotă faptul că sportivii înţeleg caracterul marţial al karate-ului. Mă bucur că am scăpat fără accidentări, mai ales că cei doi campioni (Chiş şi Goron) erau proaspăt reveniţi dintr-o accidentare. Felicitări sportivilor mei şi întregului lot al României”, a declarat Dan Chiş.

Campionatul European de Karate-Do a ajuns la ediţia cu numărul 11, fiind organizat la Skopje, în Macedonia.

 

Leave a Comment