Trei tenismeni sălăjeni, pe podiumul „Cupei Transilvania”

Printre sportivii participanţi la ediţia din acest an a „Cupei Transilvania” la tenis de câmp s-au numărat şi tenismeni sălăjeni, reprezentând cluburile CS ProTenis Şimleu Silvaniei, Palatul Copiilor din Zalău, CSM Zalău şi Tenis Pro Zalău.
La categoria 14 ani a avut loc o finală sălăjeană, între Ioana Lung, de la Palatul Copiilor Zalău şi Mara Geiger, de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei. Pentru a ajunge în semifinale, Geiger a avut nevoie de o victorie în trei seturi în faţa zălăuancei Cezara But, de la CSM Zalău, în timp ce Ioana Lung s-a impus cu un categoric 6 – 0, 6 – 0 în faţa clujencei Monika Kajksa. În primul tur şi Melinda Geiger s-a impus cu acelaşi scor împotriva altei clujence, Giorgiana Prodan. Ambele sălăjence au obţinut victorii în două seturi în semifinale. Geiger a câştigat cu 7 – 6, 6 – 3 împotriva sucevencei Ştefania Corlăţean, iar Ioana Lung a învins-o cu 6 – 0, 6 – 1 pe Giulia Butnariu din Bistriţa Năsăud.
Finala categoriei a fost dominată de Ioana Lung, care a dispus cu 6 – 0, 6 – 1 de şimleuanca Melinda Geiger.
Un alt sportiv din Sălaj, zălăuanul Ştefan Boroeanu, a participat la categoria 10 ani masculin, clasându-se pe locul trei la final. În primul tur, fiul fostului voleibalist, Cristian Boroeanu, a avut culoar liber, iar în turul doi l-a învins cu 4 – 1, 4 – 1 împotriva clujeanului Andrei Paşca. În semifinale, Boroeanu a cedat cu 1 – 4, 2 – 4 împotriva lui Cristian Moldovan, de la ELP Bistriţa-Năsăud.

Leave a Comment