Trei salajeni medaliati la Campionatul National de culturism

Magazin Salajean 8 iunie 2010 0

Trei salajeni medaliati la Campionatul National de culturism

Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau a fost sambata gazda unui eveniment organizat in premiera in orasul de la poalele Mesesului. Clubul Sportiv Alfa Zalau, in parteneriat cu Federatia Romana de Culturism si Fitness, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Primaria si Consiliul Local Zalau, dar si cu o serie de sponsori a organizat editia din acest an a Campionatului National de culturism, fitness si bodyfitness, rezervat juniorilor, junioarelor si categoriei masters. Aproximativ 50 de participanti au urcat pe scena la cele 13 categorii, printre care si cinci sportivi legitimati la cluburile din Salaj.

Trei dintre acestia au reusit sa se claseze pe podium la final, obtinand astfel o medalie de aur si doua de argint. Aurul a fost castigat de o mai veche cunostinta a culturistilor salajeni, Luminita Tarcea (fosta Muresan), care a obtinut la Zalau al 16-lea titlu de campioana nationala. Sportiva cu dubla legitimare la Delta Power Cluj – CS Alfa Zalau a concurat la categoria masters feminin open, unde a intrecut-o pe Lenuta Luca, de la CS Ulise Focsani. Principalul organizator al acestei competitii, Liviu Ungurusan – presedintele CS Alfa Zalau, a concurat la categoria culturism masters (+50 – 59 de ani, 80 kg), fiind medaliat cu argint. Tot la aceasta categorie, locul intai a fost ocupat de valceanul Mircea Sibiceanu, iar pe pozitia a treia s-a clasat Valentin Guta, din Deva. A doua medalie de argint i-a fost acordata simleuanului Ioan Laslo, de la Gold Gym Simleu Silvaniei, care a concurat la categoria masters (40 – 49 de ani, 90 kg).

Acesta a fost devansat de pitesteanul Alin Mateescu, iar pe locul trei s-a situat bucuresteanul George Preda. Clubul Sportiv Hercules Gym Zalau a fost reprezentat de Amalia Barna si Ana Maria Torje, ambele la categoria bodyfitness junioare (163 cm si +163 cm). La 163 centimetri, Amalia Barna a ocupat pozitia a cincea, in timp ce la +163 centimetri, Ana Maria Torje s-a situat pe locul patru. Ambele rezultate au fost contestate vehement de instructoarea Anca Schlachter, acestea insa nemaiputand fi modificate. Liviu Ungurusan s-a declarat multumit de modul in care a decurs campionatul de la Zalau si a tinut sa multumeasca pe aceasta cale tuturor celor care au contribuit la buna desfasurare.

Vreau sa multumesc in primul rand familiei, care m-a sprijinit foarte mult, sponsorilor si celor din media locala, in special ziarelor Magazin Salajean si Sportul Salajean. Multumesc si domnului viceprimar Sojka Attila si domnului deputat Lucian Bode, care au fost alaturi de noi pana la final. Eu spun ca a fost un Campionat National reusit, fiindca la final si reprezentantii federatiei au fost foarte incantati.

Eu spun ca, culturismul este al doilea sport in salaj ca numar de practicanti dupa fotbal. Este insa un sport foarte greu, fiindca necesita multe sacrificii, iar modul de alimentatie este foarte strict. In primul rand trebuie sa fii un sportiv foarte bun, dar in acelasi timp si un foarte bun cand urci pe scena, ne-a declarat principalul organizator al nationalelor de la Zalau. La finalul concursului a fost facut si controlul anidoping, urmand ca rezultatele sa fie prezentate peste doua saptamani.

Luminita Tarcea s-a retras din competitiile de culturism

Desi a plecat la Cluj in urma cu 15 ani, dupa cinci ani in care a activat la Laminorul Zalau, multipla campioana nationala si balcanica, Luminita Tarcea (fosta Muresan) a concurat din nou pentru Zalau la finalul saptamanii trecute. Aceasta a obtinut sambata al 16-lea titlu de campioana nationala, la varsta de 46 de ani. Avand in vedere ca primele rezultate notabile au fost obtinute pe vremea cand activa la Zalau, sub indrumarea lui Liviu Ungurusan, Luminita Tarcea a dorit sa se retraga din competitiile de culturism tocmai in orasul de la poalele Mesesului. Totodata, a fost declarata maestru emerit al sportului, primind din partea organizatorilor un trofeu special, dar si o suma de bani din partea presedintelui CS Alfa Zalau.

In cei cinci ani (1990 – 1995)cat a activat la Laminorul Zalau, Luminita Tarcea a obtinut sapte titluri de campioana nationala la individual si perechi, dar si patru titluri de campioana balcanica. In total are 16 titluri de campioana nationala, zece titluri de campioana balcanica, locul patru si locul sase la Campionatele Europene si locul patru la Campionatul Mondial. In 2004 a devenit campioana absoluta, primind diploma de onoare B. Weider.

Banii vor fi donati copiilor cu dizabilitati din Cehu Silvaniei

Taxa de intrare la Campionatul National de culturism a fost de minim 5 lei, suma totala urmand sa fie donata copiilor de la Asociatia Down Sindrom din Cehu Silvaniei. Am vizitat acel centru si am ramas foarte marcat de ce am vazut acolo, iar acum am vrut sa-i ajutam. Vrem sa achizitionam o masa de tenis si sa o ducem acelor copii, care am inteles ca si-o doresc foarte mult, a precizat Liviu Ungurusan.

Rezultatele complete ale Campionatului National de culturism de la Zalau:

Culturism masters +50 – 59 de ani (+80 kg):

Mircea Sibiceanu (Culturistul Ramnicu Valcea) – locul 1

Liviu Ungurusan (CS Alfa Zalau) – locul 2

Valentin Guta (Body Gym Deva) – locul 3

BodyFitness junioare (163 cm):

Tanita Zetea (CSM Baia Mare) – locul 1

Alexandra Dragos (CS Gym Ovidiu Baia Mare) – locul 2

Cristina Hoban (CSM Baia Mare) – locul 3

Corina Gradinaru (Fitness Studio Resita) – locul 4

Amalia Barna (Hercules Gym Zalau) – locul 5

BodyFitness junioare (+163 cm):

Szmutku Renata (CSM Baia Mare) – locul 1

Catalina Bolba (CSM Baia Mare) – locul 2

Isabela Becheanu (Culturistul Ramnicu Valcea) – locul 3

Ana Maria Torje (Hercules Gym Zalau) – locul 4

Fitness junioare (163 cm):

Bianca Mazareanu (CS Universitar Oradea) – locul 1

Fitness juniori (open):

Cristian Costescu (CSS Bucuresti) – locul 1

Vlad Merlusca (CSM Iasi) – locul 2

Florin Alistar (CSM Iasi) – locul 3

Florin Raducanu (CSM Resita) – locul 4

Alexandru Florut (Titanic Tg. Mures) – locul 5

Culturism masters feminin (open):

Luminita Tarcea (Delta Power Cluj – CS Alfa Zalau) – locul 1

Lenuta Luca (CS Ulise Focsani) – locul 2

BodyFitness masters feminin (open):

Emilia Pantea (Fortus Calarasi) – locul 1

Marinela Ungureanu (Champions Gym Bucuresti) – locul 2

Culturism masters masculin 40 – 49 de ani (70 kg)

Vasile Zaha (Dinamic 2000 Satu Mare) – locul 1

Vasile Gherghina (Culturistul Rm. Valcea) – locul 2

Ion Mititelul (CS Florin Teodorescu Timisoara) – locul 3

Culturism masters 40 – 49 de ani (80 kg)

Balogh Domocos (Delta Cluj) – locul 1

Onita Caracuda (Olympa Pro Gym Brasov) – locul 2

Iosif Racz (Sanatatea Ergolemn Satu Mare) – locul 3

Adrian Lupas (Dumifitness Cluj) – locul 4

Culturism masters 40 – 49 de ani (90 kg)

Alin Mateescu (Arpechim Pitesti) – locul 1

Ioan Laslo (Gold Gym Simleu Silvaniei) – locul 2

George Preda (Hakku-Ryu Bucuresti) – locul 3

Culturism masters 50 – 59 de ani (80 kg):

Vasile Serban (Vulturul de Mare Navodari) – locul 1

Dumitru Ciofu (Olympia Pro Gym Brasov) – locul 2

Ion Ciocan (Postavarul Brasov) – locul 3

Culturism masters 40 – 49 de ani (+90 kg):

Adrian Rusu (Ulise Focsani) – locul 1

Gulyas Geza (Gym Mar Strong Oradea) – locul 2

Octavian Cosman (Dumifitness Cluj) – locul 3

Hengan Csaba (Idol Fitness Body Club Tg. Secuiesc) – locul 4

Liviu Astanei (Arpechim Pitesti) – locul 5

Marin Muresan (Dumifitness Cluj) – locul 6

BodyBuilding Clasic masters +40 de ani (open):

Dan Minascurta (Titanic Tg. Mures) – locul 1

Adrian Sestacovschi (Fortus Calarasi) – locul 2

Mihai Hongu (Steel Man Tg. Neamt) – locul 3

Grigore Coman (CSM Baia Mare) – locul 4

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »