Trei luptatori zalauani, medaliati pe litoral

Magazin Salajean 15 iunie 2010 0

Trei luptatori zalauani, medaliati pe litoral

Alexandru Mercea, Sergiu Maxim si Raul Farcas au castigat medaliile de bronz la Campionatele Nationale individuale

Finala Campionatului National individual de lupte libere a avut loc la finalul saptamanii trecute, la Mangalia, printre cei 170 de participanti fiind si noua luptatori zalauani: Alexandru Mercea (cat. 42 kg), Ciprian Rusu (cat. 42 kg), Sergiu Maxim (cat. 46 kg), Raul Farcas (cat. 46 kg), Daniel Bota (cat. 69 kg), Sergiu Muresan (cat. 85 kg), Alexandru Lupsa (cat. 100 kg), Iuliana Danga (cat. 65 kg) si Lavinia Toma (cat. 49 kg).

Cei trei medaliati cu bronz la editia din acest an sunt: Alexandru Mercea (cat. 42 kg), Sergiu Maxim si Raul Farcas (ambii la categoria 46 kg). Anul trecut, Mercea a devenit campion national si la copii, categorie la care se afla in ultimul an. Vicecampion anul trecut, Maxim a reusit sa castige o medalie si in acest an, chiar daca a evoluat la o categorie superioara fata de anul trecut. Tot la 46 de kilograme, Raul Farcas a castigat si el medalia de bronz. La categoria 69 de kilograme, Daniel Bota a castigat trei meciuri, insa l-a pierdut pe al patrulea, ocupand la final locul cinci. El a facut zece zile de recuperare, din care cinci a fost internat in spital. Daca era pregatit obtinea cel putin o medalie de argint, a precizat antrenorul Ciprian Stanciu.

Din pacate, la categoria 85 de kilograme, Sergiu Muresan, sportiv in care antrenorul Stanciu si-a pus cele mai mari sperante la castigarea unei medalii, a ocupat doar locul sapte. Alexandru Lupsa a pierdut si orice sansa la medalie inca din primul meci, in fata campionului de anul trecut, Onofrei de la Hunedoara. La fete, Iuliana Danga (cat. 65 kg), desi practica acest sport de numai trei luni, fiind la prima participare la un concurs important, a obtinut un meritoriu loc cinci. Lavinia Toma (cat. 49 kg) s-a clasat pe locul sapte, insa a promis ca la editia viitoare nu se va intoarce fara medalie.

Sunt rezultate bune, care demonstreaza munca facuta atat de mine, cat si de sportivi. Vreau sa anunt pe aceasta cale ca fetele care vor sa practice acest sport sunt binevenite la club. Multumesc si de aceasta data clubului, Primariei si Consiliului Local, Asociatiei Judetene de Lupte Libere, reprezentata prin presedintele Alexandru Muresan si directorul executiv Gheorghe Stanciu, dar si fostilor luptatori care raspund pozitiv de cate ori apelez la ajutorul lor, a declarat antrenorul Ciprian Stanciu. Lupatorii de la CSM Zalau vor intra in vacanta timp de doua saptamani, dupa care isi vor relua pregatirile pentru competitiile viitoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »