Trei karateka de la Terra Kid Zalău, calificaţi la Europene

Magazin Salajean 20 aprilie 2011 0

Trei karateka de la Terra Kid Zalău, calificaţi la Europene

Iaşul a găzduit la finalul săptămânii trecute cea de-a XX-a ediţie a finalei Campionatului Naţional de karate tradiţional, prilej cu care s-a desfăşurat şi faza interzonală a Campionatului Naţional de karate fudokan.

Clubul Sportiv Terra Kid Zalău a fost prezent cu o delegaţie formată din trei sportivi, Iulia Cliţan, Crecan Marc şi Călin Marincaş, care este şi antrenorul clubului.

La juniori, Crecan Marc s-a clasat pe primul loc la kumite, în timp ce Iulia Cliţan a ocupat locul doi la kata şi locul trei la kumite.

Dezavantajat clar de arbitri, Călin Marincaş a ocupat doar locul patru la kata, însă a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la fuku-go.

În urma acestor rezultate, cei trei karateka zălăuani au obţinut calificarea la Campionatul European progra-mat luna viitoare, la Belgrad.

Antrenorul Călin Marin-caş a ţinut să-i mulţumească pe această cale medicului Florian Neaga, cu ajutorul căruia a putut participa la competiţia de la Iaşi, după ce în urmă cu ceva vreme suferise o accidentare la braţul stâng.

Locul şase pentru Porolissum Zalău

Şi CS Porolissum Zalău a avut doi reprezentanţi la competiţia de la Iaşi, Vasile Bota şi Andreea Zaharia, ambii concurând la tineret şi fiind la a doua competiţie.

La Naţionalele de la Iaşi a fost prezent şi antrenorul Dorin Crecan, care a participat în calitate de arbitru la această competiţie.

Chiar dacă nu s-au clasat pe podium la finalul competiţiei, ocupând locul şase în proba de enbu-mixt (luptă regizată), antrenorul Crecan s-a arătat mulţumit de rezultatul celor doi sportivi. Bota şi Zaharia au susţinut şi examenul pentru centura maro, pe care l-au trecut. Antrenorul Dorin Crecan ne-a mărturisit că a purtat o discuţie cu sensei Dan Stuparu (preşedintele FRKT) ca cei doi sportivi zălăuani să participe la începutul anului viitor la cursul de instructori de la Covasna, în cadrul căruia vor susţine şi examenul pentru centura neagră.

CS Porolissum îşi desfăşoară antrenamentele la sala de sport a Şcolii Generale Simion Bărnuţiu, în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 18 – 19.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »