Trei arbitri zalauani s-au pregatit in Antalya pentru returul campionatului

Magazin Salajean 24 februarie 2009 0

Trei arbitri zalauani s-au pregatit in Antalya pentru returul campionatuluiIoan Onicas, Paul Unimatan si Tunyogy Ferencz s-au aflat printre cei 152 de arbitri romani care au efectuat un stagiu de pregatire de o saptamana in Antalya

Arbitrii zalauani: Ioan Onicas, Paul Unimatan si Tunyogy Ferencz, au fost prezenti saptamana trecuta la stagiul de pregatire dinaintea inceperii returului, ce a avut loc in Antalya (Turcia). Daca primii doi au mai fost prezenti in anii anteriori la acest stagiu, Tunyogy s-a aflat in premiera in Antalya alaturi de arbitrii din loturile A, B si C. Stagiul a durat sapte zile, alaturi de cei 152 de cavaleri ai fluierului romanesc fiind prezenti si presedintele Comisiei Centrale de Arbitri (CCA), Gheorghe Constantin si vicepresedintii Nicolae Grigorescu si Dan Petrescu. Arbitrii au avut la dispozitie doua terenuri sintetice pentru antrenamente, dar si conditii foarte bune de recuperare. Pregatirea fizica incepea la ora sapte pentru loturile B si C, iar pentru lotul A, la ora opt.

Pregatirea de dimineata dura 50 de minute, arbitrii fiind pregatiti de un instructor trimis special chiar din partea FIFA (Asociatia Federatiei Internationale de Fotbal). CCA a suportat cheltuielile pentru toti arbitrii din lotul A, dar si pentru arbitrii din loturile B si C care fac parte din primele grupe valorice. De mentionat ca arbitrii din lotul A au fost obligati sa participe la stagiul din Antalya, iar din lotuirle B si C, numai cei din primele grupe valorice. La final, toti arbitrii au efectuat testele fizice si teoretice, iar cele trei loturi au fost reimpartite in grupe valorice. Ioan Onicas face parte din prima grupa valorica de arbitri asistenti a lotului A, Paul Unimatan, din prima grupa valorica a lotului B, iar Tunyogy Ferencz, din prima grupa valorica a lotului C. Arbitrii aflati in primele grupe valorice din loturile B si C vor fi delegati la cat mai multe meciuri in primele opt etape din retur, urmand ca, in functie de prestatiile lor, sa fie promovati in loturile superioare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »