Titi Tudor: „Adrian Popuţea nu şi-a spus ultimul cuvânt în box”

Prezent la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box rezervat cadeţilor şi desfăşurat la Zalău, Titi Tudor, unul dintre cei mai cunoscuţi antrenori din boxul românesc, s-a arătat încântat de numărul mare de participanţi la evenimentul desfăşurat în oraşul de la Poalele Meseşului.
Titi „Prosop”, cum este cunoscut în lumea boxului românesc, a vorbit şi despre Adrian Popuţea, cel mai bun produs la ora actuală al boxului sălăjean.
„Cred că Adrian Popuţea nu şi-a spus ultimul cuvânt în box. Însă, eu îl văd şi un mare descoperitor de talente, cred că poate deveni un bun antrenor de box. Oricum, generaţia noastră va trebui înlocuită la un moment dat, iar unul dintre cei care pot face parte din noua generaţie de antrenori este Popuţea. Cred că va continua să boxeze încă câţiva ani, apoi se va axa pe meseria de antrenor”, a afirmat Titi Tudor.
Titi Tudor este entrenorul care l-a descoperit pe fostul campion mondial, Leonard Doroftei şi cel cu care Lucian Bute a câştigat prima medalie mondială din carieră.
Adrian Popuţea practică boxul de 15 ani, perioadă în care a devenit multiplu campion la juniori şi tineret, dar şi câştigător al Cupei României la seniori. Are la activ peste 200 de meciuri, în care a obţinut 180 de victorii, dintre care peste 60 au fost înainte de limită. Popuţea a mai câştigat în 2008 medalia de bronz la Centura de Aur, iar în 2009 a obţinut acelaşi rezultat la Campionatul European Studenţesc din Rusia. Singurul rezultat la nivel naţional care-i lipseşte din palmares este titlul naţional la seniori.

Leave a Comment