Tiberiu Marc, presedinte HC Zalau: Nu am ajuns la nivelul la care sa ne programam antrenamentele dupa mersul avioanelor

Magazin Salajean 2 septembrie 2011 0

Tiberiu Marc, presedinte HC Zalau: Nu am ajuns la nivelul la care sa ne programam antrenamentele dupa mersul avioanelor

La conferinta de presa dinaintea noii editii a Ligii Nationale de handbal feminin, managerul echipei HC Zalau, Gheorghe Tadici si presedintele Tiberiu Marc au vorbit si despre tensiunile aparute in ultima perioada intre HC Zalau si Volei Club Municipal Remat Zalau.

Fostul selectioner considera ca gestul voleibalistilor de la Remat a fost facut intentionat si cu buna stiinta. Am aceasta unda de regret ca finalizarea pregatirii a fost boicotata in mod intentionat si cu buna stiinta. S-a urmarit stricarea imaginii handbalului din Zalau nu de acum, nu de azi sau de ieri. E problema lor. Nu au decat sa continue, insa mai bine s-ar ocupa de problemele pentru care s-au pregatit si sa lase problemele sportului in seama celor care sunt pregatiti pentru asa ceva. Razbunarea e arma prostului, insa daca pana acum am pledat pentru acest club si le-am facut numai bine, pe viitor nu mai sunt dispus sa fac niciun fel de concesie pentru volei. Au demonstrat o lipsa totala de profesionism prin modul in care au procedat si si-au batut joc de patru echipe. Mi-e greu sa cobor la nivelul lor, care atare pentru mine sunt inexistenti. Au fost si vor mai veni multi straini pe aici pentru ca aceasta este politica lor, de mercenariat. Nu-mi fac probleme pentru ca lumea stie ce am facut de 37 de ani aici, la Zalau, pentru Zalau si pentru judetul Salaj. Intotdeauna a fost o intelegere tacita ca atunci cand unul are o competitie celalalt se pliaza dupa programul turneului sau a meciului respectiv. Au fost vreo 14 antrenori pana acum la echipa de volei, dar niciodata nu s-a intamplat o asemenea chestiune. Pacat ca de la niste interese marunte s-a ajuns pana aici. A lasat o proasta impresie si imagine.

Si presedintele Tiberiu Marc este de parere ca gestul voleibalistilor putea fi evitat, mai ales ca era singurul antrenament din ziua respectiva. Cred ca sunt lucruri care ar putea foarte bine sa lipseasca. Niste mize pe care nu le inteleg deloc. Sunt doua sporturi diferite, cu obiective diferite, fiecare trebuie sa-si vada de problemele lui. Daca a face insa incalzire in pauza unui meci de handbal inseamna profesionism atunci intelegem gresit lucrurile despre ceea ce inseamna pregatire. N-as vrea sa merg cu gandul mai departe si sa ma gandesc ca atunci cand ai o echipa in care singurul scop al antrenorilor si jucatorilor este sa-si ia banii treci peste orice lucru care tine de un specific local. Eu cred ca echipa de handbal este mult mai ancorata in comunitate decat este echipa de volei. Si filozofia pe care am construit-o este de a promova valorile locale. Dar daca ei au ales performanta cu orice pret este optiunea lor si nu am niciun comentariu de facut. Cred ca este loc destul si pentru unii si pentru altii si nu vad niciun rost in tachinari de acest gen. Pot sa apara situatii in care atat la un sport, cat si la celalalt se prelungeste durata unei partide, din diverse motive, insa nu am ajuns la nivelul la care sa ne programam antrenamentele dupa mersul avioanelor. Nu suntem noi chiar asa de atenti la ceas intotdeauna si nu cred ca un antrenament care a fost programat la ora 12, daca nu are loc atunci se schimba bioritmul unei echipe.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »